UVCulturaUV Logo del portal

Surge amica mea et veni

Exposició

Sala de la Muralla

Surge amica mea et veni
Razón poética, María Zambrano
Razón pictórica, Mery Sales
Fins al 31 de maig de 2012

L’exposició “Surge amica mea et veni. Razón poética, María Zambrano, Razón pictórica, Mery Sales”, naix de la relació del treball de l’artista Mery Sales amb l’obra de María Zambrano. Com va escriure la filòsofa, la necessitat de mirar i mirar-se del ser humà mitjançant les paraules i els quadres és la recerca irrenunciable de trobar allò perdut.
Pintar pot veure’s, com una forma alternativa de pensar; aquesta possibilitat ha espentat a Mery Sales a visualitzar i pintar d’una altra manera.
En la motivació inicial d’aquest treball intervé la forma de sentir la pintura que va tenir María Zambrano, amb qui l’artista comparteix uns mateix símbols i senyals: les formes de parlar de la llum (la que guia i aquella que encega); l’incendi i la flama en l’ombra; el tremolor i el buit; la sendera i les claredats dels boscos, l’aigua i els espais líquids, entre altres.
“Surge amica mea et veni” és, finalment, una necessitat d’acostament des de la pràctica pictòrica a aqueix espai de pensament lliure.
Partint de la sintonia amb el raonar poètic, el grup de quadres exposats assenyala a la pintura com mitjà legítim per a intentar-lo.