Logo de la Universitat de València Logo Delegació per a la Incorporació a la Universitat Logo del portal

LA FACULTAT DE FILOSOFIA I CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ CELEBRA LA XVI EDICIÓ DE L'OLIMPÍADA DE FILOSOFIA - COMUNITAT VALENCIANA 2024

  • 26 de gener de 2024
Image de la noticia

Més de 340 estudiants de 1r i 2n de batxillerat de centres públics i privats de la província de València realitzen avui la prova de la Fase Local de l'Olimpíada de, organitzada per la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació i la Delegació per a la Incorporació a la Universitat de la Universitat de València.

La prova es du a terme a les 10 hores a l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació, la qual consistirà en l'elaboració d'una dissertació filosòfica relacionada amb el tema QUÈ ÉS L'OCI? Partint d'una pregunta orientativa o d'un fragment que es proposarà en el moment de la prova. Els participants tindran 90 minuts per a escriure la dissertació.

Els criteris d'avaluació seran els següents:

  • Expressió i qualitat literària de la dissertació (2 punts)
  • Estructura i coherència argumentativa (4 punts)
  • Originalitat de plantejament i aportació filosòfica rellevant (4 punts)

Per cada fase local (Alacant, Castelló i València) se seleccionaran 5 dissertacions, com a màxim, per a participar en la fase autonòmica que es realitzarà a la fi de març i tindrà les següents característiques:

  • Presentació pública
  • Preguntes / Respostes
  • El comité avaluador avaluarà les exposicions i emetrà la seua avaluació
  • La persona que resulte guanyadora de la fase autonòmica representarà a la Comunitat Valenciana en la XII Olimpíada Filosòfica d'Espanya (OFE), que es realitzarà el 19 i 20 d'abril de 2024 a Bilbao.

L'alumnat que resulte guanyador de la fase local de l'Olimpíada de la Universitat de València rebrà una ajuda a l'estudi per valor de 1000 €. Aquesta ajuda es farà efectiva únicament en el cas que la persona guanyadora s'haja matriculat en el primer curs, en una titulació de grau en un centre propi de la Universitat de València.

Les ajudes a l'estudi obtingudes són personals i intransferibles i es poden fer efectives en els dos cursos següents a l'obtenció. Si la persona ha estat guanyadora de les fases locals d'una o més olimpíades, successivament o simultàniament, pot fer efectiva una única ajuda en l'estudi per a una única titulació de la Universitat de València.


Més Informació https://ir.uv.es/delegacio/OlimpiadaFilosofia