Logo de la Universitat de València Logo Delegació per a la Incorporació a la Universitat Logo del portal

LLIURAMENT DE PREMIS DE LA VI EDICIÓ DEL CONCURS "PROJECTES NATURA"

  • 24 de maig de 2023
Image de la noticia

Un curs més l'equip format per l’alumnat de Treball Fi de Grau (TFG) de Bioquímica i Ciències Biomèdiques, Biotecnologia, Biologia i Ciències Ambientals tutoritzats per un extens grup de professorat de diferents departaments de la Facultat de Ciències Biològiques i coordinat per Inma Quilis i Maite Martínez del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de València, amb el suport de la Delegació per a la Incorporació a la Universitat, ha fet possible la realització del Concurs "Projectes Natura", els objectius principals del qual són augmentar la interacció i col·laboració entre les diferents etapes educatives, desenvolupar materials i recursos didàctics per als cursos de primària amb la participació d'alumnat de secundària fomentant en l'educació secundària el treball per projectes i l'ApS, acostar el treball que es fa en la universitat a les escoles i instituts, i finalment introduir a l'alumnat en l'exposició pública i la divulgació del seu treball.

El passat 6 de maig es va realitzar, al Parc Científic de la Universitat de València, la XV edició d'Expociència en la qual, entre altres activitats, es van presentar públicament i al jurat els projectes que han participat enguany en el concurs "Projectes Natura". En aquest concurs participa l'alumnat de la Facultat de Ciències Biològiques que presentarà el seu TFG i l'alumnat dels centres de primària i secundària que els han acollit.

Enguany s'han presentat 13 projectes de les diferents àrees temàtiques com són la neurobiologia, zoologia, botànica, biologia cel·lular, biotecnologia, genètica, fisiologia vegetal, biologia molecular, microbiologia, hidrologia o paleontologia.

Una vegada avaluats i qualificats tots el projectes per part del jurat, el dijous 18 de maig en el marc de realització del BIOGRAU 2023 es va resoldre el concurs quedant de la manera següent:

  • 1r premi a Lucía Hui Barberà (Grau en Ciències Ambientals) per projecte “Posidonia oceànica como recurso didáctico” en el qual ha participat el Col·legi El Pilar de València.
  • 1r premi a Alejandro Berenguer (Grau en Bioquímica i Ciències Biomèdiques) “Malalties neurodegenera .... qué?” en el qual ha participat el Col·legi Ave María de Carcaixent.
  • 2n premi a Víctor Pobes (Grau en Biologia) pel projecte “Les plantes aromàtiques: unes grans aliades en l’horta” en el qual ha participat l’IES Vicent Andrés Estellés de Burjassot.
  • 3r premi a Kevin Iborra (Grau en Biologia) pel projecte "Los Biomas: un viaje alrededor del mundo" en el qual ha participat l'IES Comarcal de Burjassot.

A més, el jurat va reconèixer la resta de projectes amb les característiques més destacades de cadascun d’ells:

  • “Els aqüífers: un recurs educatiu al nostre abast” de l’alumne Dídac Sendra com el projecte més aquos.
  • “Paleontologia: Diversitat i Morfologia Funcional” de l’alumna Aida Bonillo com el projecte més anàlog... o homólog?
  • “¿Qué està pasando en los Polos?” de l’alumne Uxue Planes com el projectes més preocupat pel canvi climàtic
  • “Introducció a la genètica per a joves i menuts” de l’alumne Alejandro Hernández com a projecte mes dolç.
  • “Biorremediació: la Biotecnologia com a eina d’aprenentatge i conscienciació” de l’alumne Alejandro Montalvà com a projecte més solidari.
  • “Diseñados para comer” de l’alumna Celia Saiz com a projecte que millor clava la dent.
  • “Patologías relacionadas con el estrés del retículo endoplasmático” de l’alumne Hugo Sánchez com a projecte que suposa un gran REP-te
  • “Càncer: tot el que pot fallar i tot el que es pot solucionar” de l’alumna Marta Albuixech com a projecte amb millor Storyboard.
  • “Proyecto ApS para aplicar la levadura como modelo en etapas preuniversitarias” de l’alumna Viviana Pont com a projecte més fluorescent.

Enhorabona a tots els participants, especialment als equips guanyadors que juntament amb els centres han fet una gran feina.

Tots els projectes estaran disponibles pròximament en la web de Projectes Natura.