University of Valencia logo Logo Delegation for University Integration Logo del portal

LES OLIMPÍADES DE GEOGRAFIA, D'HISTÓRIA I D'HISTÓRIA DE L'ART REUNIRÁN A PROP DE 250 PARTICIPANTS EN LA PROVÍNCIA DE VALÈNCIA

  • March 13rd, 2024
Image de la noticia

El divendres 22 de març es realitzen les proves de les Fases locals de la XV edició de l'Olimpíada de Geografia, la X Edició de l'Olimpíada d'Història i la V Edició de l'Olimpíada d'Història de l'Art, a les aules de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València.

La prova de Geografia constarà de 50 preguntes d'opció múltiple, que podran incorporar gràfics, fotografies i cartografia. Cada pregunta tindrà quatre opcions, de les quals una és la correcta. Les preguntes no contestades no es tindran en compte. La prova tindrà una durada aproximada d'una hora.

La prova d'Història tindrà una durada d'una hora i constarà de 35 preguntes d'opció múltiple, 5 preguntes de resposta breu i 4 preguntes de reserva, totes elles d'opció múltiple. Totes les preguntes podran incorporar material gràfic (mapes, quadres, fotografies). En finalitzar aquesta prova, es realitzarà una prova addicional i voluntària, de 15 minuts de durada, per a l'obtenció de l'accèssit d'Informació i Documentació. La prova constarà de 10 preguntes d'opció múltiple de caràcter general relacionades amb el llibre, la lectura, les biblioteques, les xarxes socials i les noves tecnologies aplicades a la informació.

La prova d'Història de l'Art tindrà una durada d'una hora i constarà de 30 preguntes d'opció múltiple que podrà incorporar material visual i 4 preguntes de reserva. Les respostes errònies no descompten puntuació dels encerts. En cas d'empat en la puntuació final es recorrerà a la correcció de les preguntes de reserva. Existiran dues modalitats d'examen per als alumnes provinents de les assignatures "Història de l'Art" (Batxillerat d'Humanitats i Ciències Socials) o "Fonaments de l'Art II" (Batxillerat d'Arts).

El programa és el següent:

  • 9.30 h. Acte Inaugural de les Olimpíades. Sala d'actes Joan Fuster (1a Planta)
  • 10.00 h. Preparació i celebració de les proves
    • Olimpíada de Geografia: Aula F 1.1 i F 1.3 (1r pis Facultat de Geografia i Història)
    • Olimpíada d'Història: Aules F 3.2 i F 3.3 (3r pis Facultat de Geografia i Història)
    • Olimpíada d'Història de l'Art: Aules F 3.4 i F 3.5 (3r pis Facultat de Geografia i Història)
  • 10.15 h. Activitat per al professorat. Conferència Dr. Josep V. Boira “El corredor ferroviari mediterrani” Saló de Graus Manuel Ardit (1a Planta)
  • 12.00 h. Presentació de la Facultat de Geografia i Història i els seus Graus. Sala d'actes Joan Fuster (1a Planta)
  • 13.00 h. Lliurament de premis. Sala d'actes Joan Fuster (1a Planta)

Programa complet per a descarregar