University of Valencia logo Logo Delegation for University Integration Logo del portal

OBERTA LA INSCRIPCIÓ PER A ASSISTIR A LA JORNADA DE QUÍMICA PER AL PROFESSORAT DE SECUNDÀRIA

  • March 7th, 2023
Image de la noticia

En el marc de la XXXVI Olimpíada Nacional de Química, el dissabte 22 d’abril de 2023 la Sala Charles Darwin de l’Aulari Interfacultatiu del Campus de Burjassot acollirà la VI Jornada de Química per al professorat de secundaria. Organitzada per la Facultat de Química de la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València i la Real Sociedad Española de Química – Secció Territorial de València.

La inscripción estarà oberta fins el 31 de març de 2023 i es pot realizar en l’adreça http://ir.uv.es/delegacio/JornadaQuimica

La Jornada comptarà amb la participació de:

  • María Medel González, llicenciada en Química (Universitat Autònoma de Madrid, 2008). Després d'una estada en el laboratori de la companyia Eli Lilly & Co (Regne Unit), es va incorporar al laboratori de Nanociència i Materials Moleculars (grup d'investigació prof. Tomás Torres). Durant aquest període va estar involucrada en la síntesi i caracterització de nous cromòfors versàtils i controlats, i desenvolupament de noves estratègies per a millorar l'eficiència del prototip final dels colorants. Després d'obtindre el seu doctorat: “Photosensitizers based on Ruthenium-Bipyridyl Complexes and Porphyrins for Dye-Sensitized Solar Cells”, es va unir a Glaxosmithkline, una reconeguda companyia farmacèutica, en un projecte centrat en la síntesi de dianes actives per al tractament de la tuberculosi i la malària. La seua tasca principal es va centrar en el desenvolupament de xicotetes molècules actives i la millora de les seues metodologies d'adreçament. María va començar a treballar en el Laboratori de Terapèutica de Polímers (Centre d'Investigació Príncep Felip) al gener de 2019.
  • Carlos Martí-Gastaldo es va formar inicialment en Química de Coordinació i Magnetisme Molecular en el grup de E. Coronat en el ICMol-Universitat de València (PhD 2009), abans de canviar l'enfocament al disseny d'estructures metall-orgàniques. Va realitzar la seua estada postdoctoral en la Universitat de Liverpool en el grup de #M. J. Rosseinsky. Va començar la seua carrera independent en 2013 a Liverpool, amb la concessió d'una beca d'investigació universitària de la Royal Society. En 2014 va tornar al ICMol per a liderar el disseny de MOFs d'alta estabilitat, una de les línies estratègiques d'investigació de l'I Programa d'Excel·lència ‘María de Maeztu’ atorgat al centre. Amb la concessió d'una #ERC Starting Grant en 2016, va establir el seu propi grup d'investigació. L'equip de Materials Inorgànics Funcionals (FuniMat; www.icmol.es/funimat) està centrat en el disseny i processament de materials inorgànics porosos per a aplicacions biològiques i mediambientals. Ha fundat les start-ups ‘Porous Materials for Advanced Applications’ #S. L. (2018) i ‘Porous Materials in Action’ #S. L. (2021) per a accelerar la transferència de resultats d'investigació en productes i serveis socialment útils. En 2021, va rebre una #ERC Consolidator Grant i és un dels investigadors garants del 2n programa d'Excel·lència 'María de Maeztu' del ICMol i principal responsable de la posada en marxa d'una nova línia d'investigació per al Disseny Molecular de Biomaterials en el centre.
  • Sergio Menargues Irles, és llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat d'Alacant (1977), doctor en Enginyeria Química (2004) i Premi Extraordinari de Doctorat per la mateixa Universitat (2008). És autor de més 30 publicacions en revistes i autor de quatre llibres de docència en química. Des de 2001 a 2015 ha col·laborat en la preparació d'alumnes per a les Olimpíades de Química, obtenint excel·lents resultats en les Fases Local i Nacional. Ha sigut professor de secundària i batxillerat durant 47 anys i des de 2018 està retirat, però segueix implicat en tasques de divulgació científica i organització de la Fase Local de l'Olimpíada de Química. A més, des de fa més de vint anys, és autor de col·leccions qüestiones i problemes resolts sobre les Olimpíades de Química i les Proves d'Accés a la Universitat a la Comunitat Valenciana que actualitza cada curs i que posa, de manera desinteressada, a la disposició d'estudiants i docents de química.

La Jornada compta amb el suport de la Delegació per a la Incorporació a la Universitat i el Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa de la Universitat de València.

Mes informació: Jornada de Química 2023