Logo de la Universitat de València Logo Departament d'Història de l'Art Logo del portal

Exposició "Rius per l’aire. Aqüeductes de la Comunitat Valenciana" (16 d'abril-juliol).

  • 9 de juliol de 2019
Image de la noticia

La Càtedra Demetrio Ribes (UVEG-CHOPVT) organitza en el Museu de la Ciutat de València (plaça de l‘Arquebisbe, 3, València) el III Workshop d'Estudis Interdisciplinaris de l'Obra Pública: «Arcs i conductes: aportacions a la història de l'enginyeria hidràulica». Dies 16 i 17 d'abril en sessió vespertina. El 16 d'abril a les 19:30h. serà l'obertura al mateix museu de l'exposició "Rius per l’aire. Aqüeductes de la Comunitat Valenciana", comissariada per Luis Arciniega García, catedrátic del Departament d'Història de l'Art de la Universitat de València.

La Càtedra Demetrio Ribes (UVEG-CHOPVT) organitza en el Museu de la Ciutat de València (plaça de l‘Arquebisbe, 3, València)  el III Workshop d'Estudis Interdisciplinaris de l'Obra Pública: «Arcs i conductes: aportacions a la història de l'enginyeria hidràulica». Dies 16 i 17 d'abril en sessió vespertina. 

Tríptic
El control dels usos de l'aigua constitueix una fita humana de la capacitat humana per a crear infraestructures. Sobre aquest tema, el territori valencià presenta vestigis notoris des de l'Antiguitat, alguns celebèrrims, altres ignots. Procedents de diverses disciplines, prestigiosos especialistes en la matèria, des de diferents especialitats, abordaran les heterogènies construccions de l'enginyeria hidràulica que antany van organitzar l'ús de l'aigua, prestant també atenció a l'impacte que va generar en cultures posteriors. El seminari, gratuït i obert al públic, inclou l'obertura i visita a l'exposició  Rius per l’aire. Aqüeductes de la Comunitat Valenciana, comissariada per Luis Arciniega García, catedrátic del Departament d'Història de l'Art de la Universitat de València. Obertura 16 d'abril a les 19.30 h. L'objectiu de la mostra és donar a conéixer prop d'una trentena dels aqüeductes més representatius del territori valencià i situar-los en la seua dimensió cultural. L'exposició estarà oberta fins al mes de juliol en el Museu de la Ciutat de València.

Cartell

Més informació: https://catedrademetrioribes.com/index.php/actualidad/260-iii-workshop-arcos-y-conductos