Logo de la Universitat de València Logo Facultat d'Economia Logo del portal

Estudia a la Facultat d’Economia, garantia de professionalització i ocupabilitat.

Estudia a la Facultat d’Economia, garantia de professionalització i ocupabilitat

La nostra meta és que aconseguiu el que somieu.

La nostra meta és que aconseguiu el que somieu

Marta Suárez-Varela Maciá, doctora per la Universitat de València, guardonada amb el Premi (ex-aequo) de la Real Acadèmia de Doctors a la tesi en Economia

  • 17 d’octubre de 2018
Marta Suárez-Varela

El dimecres 17 d'octubre de 2018 Marta Suárez Varela-Maciá va rebre (ex aequo) el premi de recerca AECA – Premi Real Acadèmia de Doctors d'Espanya (convocatòria de 2018 de la Real Acadèmia de Doctors d'Espanya) a la millor tesi doctoral en l'àrea d'Economia i Administració d'Empreses.

Marta va defensar la seua tesi doctoral al gener de 2018 en el Programa de Doctorat d'Economia Industrial de la Universitat de València, obtenint la qualificació d'excel·lent cum laude amb esment internacional. La tesi porta per títol ‘Essays in Applied Microeconomics on Water Resources Management’, i va ser dirigida pels professors del Departament d'Estructura Econòmica Andrés J Picazo Tadeo i Juan A Máñez Castillejo.

La tesi doctoral aborda una sèrie d'aspectes relacionats amb la gestió dels recursos hídrics i la provisió del servei urbà d'aigua a Espanya. En primer lloc, s'analitza l'efecte i adequació de certes polítiques tarifàries orientades a promoure un ús eficient de l'aigua. En segon lloc, s'estudia la influència de factors mediambientals, polítics i econòmics en els processos de fixació dels preus de l'aigua i la gobernanza en la provisió del servei. Finalment, s'aborda la problemàtica relativa a la valoració i millora de l'eficiència en la gestió del servei urbà d'aigua. Les conclusions aconseguides en la tesi i les seues implicacions de política pública pretenen ser d'interès general per a una gran varietat d'entorns i contextos institucionals.