Logo de la Universitat de València Logo Facultat d'Economia Logo del portal

“Ètica i Intel·ligència Artificial”: el “dilema del tramvia” en l'última sessió del Projecte FdE Ètica

  • 1 de juliol de 2021
sesion etica

La infinita complexitat d'un sistema de valors humans fa que la intel·ligència artificial no trobe motivacions amigables en les formes de conducta de les persones. Diferents organismes s'han posat a treballar sobre com hauria de ser l'ètica aplicada en la Intel·ligència Artificial (IA), entre ells la Comissió Europea, qui estableix set línies mestres per al desenvolupament d'una IA fiable i segura, a saber: acció i supervisió humanes; solidesa tècnica i seguretat; gestió de la privacitat i de les dades; transparència; diversitat, no discriminació i equitat; benestar social i mediambiental; i, rendició de comptes.

En aquest mateix ordre d'idees, el dimecres 30 de juny es va dur a terme l'últim seminari del Projecte FdE Ètica, “Ètica i Intel·ligència Artificial”, impartit per José Antonio Álvarez Jareño, Vicedegà de Qualitat, Acreditacions i Planificació de la Facultat d’Economia. La sessió, va ser inaugurada per Dolores Montagud, Vicedegana de Postgrau, Investigació i Innovació, qui va manifestar que “la IA possiblement solvent molts problemes que fins ara pareixien no tindre solució, però tot això ha d'anar acompanyat d'una visió ètica i moral del que nosaltres com a persones volem que siga la societat en el futur”.

L'objectiu del projecte FdE Ètica és crear consciència de la importància de la dimensió ètica en l'àmbit de l'Economia i de l'Empresa. Per això, es considera l'ètica com una competència transversal en totes les matèries de les titulacions, de grau i de màster, que s'imparteixen en la Facultat d’Economia.

Informació del Projecte FdE Ètica:

https://www.uv.es/uvweb/economia/es/facultad/proyecto-etica/introduccio-1286025117692.html