Logo de la Universitat de València Logo Facultat d'Economia Logo del portal

TalkInn: Cicle de converses entorn de la innovació docent en economia i empresa

  • 28 de febrer de 2024
Image de la noticia

El passat 13 de febrer es va celebrar la segona sessió del programa TalkInn: Cicle de converses entorn de la innovació docent en economia i empresa, liderada per Samuel López-Carril, investigador Juan de la Cierva en la Universitat de Castella-la Manxa.

Samuel ha participat en més de 10 projectes d’innovació docent en els quals ha treballat diverses metodologies actives d’aprenentatge a més d’explorar, tant des de la docència com la investigació, el potencial formatiu de xarxes socials com LinkedIn, Pinterest i TikTok.

La sessió, que va tindre per títol “Aprenentatge actiu, ludificació i role playing per a introduir els Objectius de Desenvolupament Sostenible en la docència universitària” va abordar l’ús de l’aprenentatge actiu, concretament la ludificació, a l’hora de formar a l’alumnat universitari en valors transversals relacionats amb la sostenibilitat. Per a això, Samuel va presentar una innovació docent desenvolupada al llarg del primer semestre del curs 2023-2024 en la qual, a través de reptes individuals i grupals, i fent ús del joc de rol, va plantejar una experiència immersiva als seus alumnes de gestió d’entitats locals en l’àmbit esportiu perquè aprengueren a gestionar estes entitats amb criteris de sostenibilitat. A més, l’activitat va reforçar les habilitats i competències de l’alumnat relacionades amb la creativitat, el treball cooperatiu, la comunicació i la resolució de problemes complexos, entre altres.

Cada vegada hi ha més estudis que posen de manifest la importància de les habilitats relacionals en l'àmbit professional: el lideratge, la gestió de conflictes, la capacitat per a motivar, la comunicació efectiva, etc., a les quals cal afegir les pròpies d'un enfocament sostenible, ètic i solidari. Per això, a través del programa TalkInn, una iniciativa de la Facultat d’Economia, es busca afavorir un fòrum de discussió en el qual la comunitat de professorat universitari intercanvie bones pràctiques pel que fa a la innovació.

Gràcies Samuel per compartir la teua trajectòria d’innovació amb nosaltres!

Imatges: