Logo de la Universitat de València Logo Facultat d'Economia Logo del portal

El Departament d'Anàlisi Econòmica inaugura la Sala Dulce Contreras

  • 21 d’abril de 2021
Image de la noticia

El divendres 16 d'abril a les 11:30 h, es va celebrar l'acte d'inauguració de la Sala Dulce Contreras. A partir d'aqueix moment, la sala 3P17 del Departament d'Anàlisi Econòmica passarà a denominar-se Sala Dulce Contreras.

A l'acte d'inauguració de la Sala van assistir familiars, amics i companys seus de la Facultat d'Economia, encapçalat per la directora del Departament d'Anàlisi Econòmica, Empar Pons; l'actual Degà de la Facultat d'Economia, Francisco Muñoz, i l'exdegà de la Facultat, José Manuel Pastor.

Catedràtica d'Anàlisi Econòmica des de 1992, l'activitat docent de la Dra. Contreras es va caracteritzar pel seu compromís amb la innovació, sent una dona pionera en la impartició de classes en valencià i en anglés. La seua labor va ser reconeguda amb sis quinquennis docents. En la seua vessant investigadora, Dulce Contreras va aconseguir quatre sexennis d'investigació.

La seua experiència docent i investigadora la va portar a formar part, com a experta, del programa d'avaluació del professorat de l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA), així com d'agències autonòmiques al País Basc i Catalunya.

Com a dona compromesa amb la democràcia i la participació, Dulce Contreras va formar part del Claustre Constituent que, l'any 1984, va donar lloc a la Universitat de València estatutària, en el marc de la Llei de Reforma Universitària.

La seua presència en aquest òrgan va ser constant al llarg del temps i, en representació del professorat i de les direccions de departaments, va ser membre de la Junta de Govern i del Consell de Govern de la Universitat de València en diferents ocasions.

Dulce Contreras va exercir, també, com a vicerectora responsable de les polítiques de personal de la Universitat de València. Aquesta dimensió de dona pionera en la gestió universitària va ser reconeguda en un acte celebrat el 23 de maig de 2017 en el Paranimf de la Universitat de València.

El seu compromís amb la gestió i política universitària també es va expressar en la seua Facultat, on va ser membre del seu màxim òrgan de govern, la Junta de Centre, primer de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials i, després, de la nova Facultat d'Economia. Va ser en la seua Facultat on va dirigir, al llarg de quinze anys, i en diferents períodes, el Departament d'Anàlisi Econòmica.

Amb aquest xicotet reconeixement, el Departament d'Anàlisi Econòmica i tota la Facultat d'Economia volen contribuir a ressaltar la memòria de la professora Dulce Contreras i que el seu record servisca de guia acadèmica i estímul personal per a les actuals i successives generacions d'universitaris.

Imatges: