Què t'ofereix la Facultat d'Economia?
Més informació
Descarrega't els fullets informatius
Què t'ofereix la Facultat d'Economia?
Més informació
Descarrega't els fullets informatius
Està dirigit a titulats superiors, preferentment llicenciats en Economia, Administració i Direcció d'Empreses, Ciències Actuarials i Financeres, Ciències (Matemàtiques, Física, Química, etc.), Informàtica, Enginyers i Arquitectes amb una sòlida formació en mètodes quantitatius.
La selecció es farà tenint en compte criteris acadèmics, i és imprescindible que la persona interessada presenta els seu expedient acadèmic i currículum. Es recomana als estudiants, a més, que aporten dues cartes de presentació signades per professors de les seues respectives llicenciatures o qualsevol altre programa acadèmic.
Serà considerat com a mèrit acreditar un nivell suficient d'anglès escrit i parlat (recomanable una puntuació per sobre de 550 en el TOEFL, del nivell A en el Cambridge First Certificate, o del nivell 6 en el IELTS del British Council). Serà considerat com a mèrit preferent ser beneficiari d'una beca d'estudis per cursar el programa. Addicionalment, es considerarà mèrit preferent haver realitzat el Graduate Management Administration Test (GMAT) o el Graduate Record Examination.
L'estudiant ha d'aportar:
- Expedient acadèmic.
- Currículum.
- Carta breu en què indique les raons per les quals desitja realitzar aquest màster.
- Dues cartes de recomanació de professors de la llicenciatura.
- Justificant del nivell d'anglès.
- Justificant de finançament (si s’escau).
El perfil que es considera idoni per a accedir al màster és el d'un alumnat que haja cursat estudis superiors relacionats amb l'economia, especialment en el camp de les finances i les assegurances, com per exemple les titulacions de llicenciatura en Economia o Administració i Direcció d'Empreses, diplomatura en Ciències Empresarials o l'anterior llicenciatura en Ciències Econòmiques i Empresarials. També els títols equivalents de grau o possibles nous títols de grau en Finances, Assegurances, Finances i Comptabilitat, Finances i Assegurances, etc.
Un altre dels perfils que es considera adequat és el d'aquelles titulacions que proporcionen una formació sòlida en tècniques matemàtiques i/o estadístiques, ja que el màster conté un component elevat d'aquestes matèries. En conseqüència, les titulacions d’origen podrien ser les de llicenciatura, diplomatura o grau en Física, Matemàtiques o Estadística i també algunes enginyeries.
Sense limitar les possibilitats d'accés a una o diverses titulacions, es recomana una formació quantitativa i/o econòmica, ja que els objectius formatius del màster consisteixen en la capacitació per a la correcta valoració i gestió de tot tipus de riscos. En conseqüència, l'alumnat que hi accedisca haurà de sentir interès tant pels temes financers en el seu sentit més ampli com per les tècniques matemàtiques i estadístiques que fan possible el seu tractament.
No s'establixen complements formatius reglats. No obstant això, en funció de la titulació de procedència i de la formació de l'estudiant, la CCA del Màster podrà exigir que l'estudiant demostre tindre competències i coneixements suficients d'Economia, Comptabilitat, Finances, Estadística i Matemàtiques, de nivell equivalent als estàndards exigits en les matèries bàsiques de les titulacions que donen accés al Màster amb el perfil idoni (estudis superiors relacionats amb l'Economia) .
La CCA, junt el tutor o tutora, acordarà les formes i períodes en què estos coneixements podran adquirir-se, sense que la seua consecució prèvia siga un requisit per a l'admissió. Les dites exigències es materialitzaran en el requeriment d'un esforç complementari en determinades assignatures del Màster.
L'admissió dels estudiants es realitzarà segons els següents criteris específics: o Adequació del perfil de l'estudiant. o Expedient acadèmic. o Entrevista personal En la consideració del perfil de l'estudiant es tindran en compte preferentment tots aquells aspectes del seu currículum que es troben relacionats amb els continguts del Màster. Entre altres: procedir d'estudis superiors relacionats amb l'Economia o de titulacions amb un elevat component en tècniques matemàtiques y/o estadístiques, haver realitzat estudis en matèries afins al títol, comptar amb experiència professional en alguna de les àrees d'activitat professional, posseir altres titulacions o estudis de postgrau, acreditar el coneixement d'idiomas.. Amb l'entrevista personal, discrecional des del punt de vista de la CCA del Màster, es pretén garantir l'adequada valoració del currículum de l'estudiant i aclarir qualsevol dubte sobre la idoneïtat del candidat per a cursar la titulació.
En el supòsit que la demanda supere a les places oferides s'admetrà de forma preferent aquells aspirants que presenten el perfil d'ingrés recomanat d'acord al següent barem.
• Expedient Acadèmic (fins a 10 punts) . Es tindrà en compte la nota mitjana de l'expedient acadèmic convertit a base 10. La sol·licitud es documentarà amb l'expedient de notes degudament certificat.
• Adequació de l'expedient (fins a 3 punts) . Es determinarà a partir de la mitjana ponderada de les qualificacions de les matèries més relacionades amb els continguts del Màster.
• Experiència professional (fins a 5 punts) . Es considerarà l'activitat professional, degudament justificada, que estiga relacionada amb el perfil del Màster.
• Altres estudis i formació de postgrau (fins a 1,5 punts) . Es valoraran els estudis oficials (graus, màsters, diplomatures i licenciaturas...) , així com els cursos o màsters no oficials, del menys 200 hores d'ensenyança reglada, amb continguts afí al Màster
• Idiomes (fins a 0,5 punts) . Es valorarà especialment el coneixement d'anglés que estiga degudament justificat.
S'admeten, de manera preferent, aquells aspirants que tinguen un títol universitari assimilable a la llicenciatura en Administració i Direcció d'Empreses, als graus en Administració i Direcció d'Empreses o Finances i Comptabilitat o la diplomatura en Ciències Empresarials. Si no en tenen, es valorarà que els aspirants hagen cursat, en els estudis universitaris previs, matèries afins al títol, com ara matèries de comptabilitat general, anàlisi comptable, costos o auditoria amb una càrrega lectiva semblant a la prevista en els títols abans esmentats.
En el cas d'estudiants amb necessitats educatives específiques derivades de discapacitat, els serveis de suport i assessorament de la Universitat de València n’avaluaran la necessitat de possibles adaptacions curriculars, d’itinerari o d’estudis alternatius.
Els aspirants de llengua materna diferent a les pròpies de la Universitat de València, n’han de justificar un nivell de coneixement igual o superior al B2, d'acord amb els paràmetres europeus establerts a aquest efecte. La justificació s’ha de fer a través d'un document acreditatiu o posant-se en contacte amb els directors del màster per tal d'establir un procediment alternatiu. Aquest nivell, d'acord amb les qualificacions lingüístiques que s'estableix en el Marc Comú de Referència de Llengües, ha de garantir que l'estudiant pot seguir els ensenyaments amb garanties i que és capaç d'entendre les idees principals de textos complexos que tracten temes tant concrets com abstractes, fins i tot si són de caràcter tècnic, sempre que estiguen dins del seu camp d'especialització, i que pot produir textos clars i detallats sobre temes diversos, així com defensar un punt de vista sobre temes generals i indicar els pros i els contres de les diferents opcions.
Per a establir l'ordenació de les sol·licituds, s'aplicarà el criteri següent: Expedient acadèmic (fins a un màxim de 10 punts), que tindrà en compte la nota mitjana de l'expedient acadèmic convertit a base 10.
En la preinscripció s'haurà d'indicar obligatòriament l'especialitat que es desitja cursar.
A l'efecte de la baremació de l'expedient de l'estudiant, les qualificacions i la nota mitjana haurà d'estar calculada en base 10. En aquells casos en què no siga així, el/la estudiant haurà de sol·licitar a l'ANECA l'equivalència de notes mitges. Per a més informació sobre com sol·licitar la dita equivalència en l'ANECA, consultar l'enllace següent:
http://www.aneca.es/Equivalencia-de-notas-medias”
El perfil d'ingrés recomanat és el següent amb la condició, en tot cas, d'ostentar un títol universitari superior:
. Titulats de l'àrea cientificotecnològica de les universitats valencianes, principalment de la Universitat de València i de la Universitat Politècnica de València, que es plantegen la possibilitat d'erigir-se en emprenedors de companyies innovadores en un futur proper.
. Emprenedors, fundadors i tècnics d’empreses de base tecnològica ja existents a la Comunitat Valenciana, motivats per la necessitat d'incorporar una base àmplia de coneixements en gestió i organització d'empreses en sectors de tecnologia avançada.
. Llicenciats recents en el camp de la direcció d'empreses i l'economia que busquen idees i possibles socis per a la posada en marxa de futurs projectes empresarials.
. Professionals de la gestió empresarial que busquen una capacitació i especialització en la gestió d'una modalitat empresarial amb grans perspectives de futur, com són les companyies high-tech.
. Professionals de gestió d’empreses valencianes que es plantegen una aposta ferma per la R+D i la innovació en les seues respectives empreses.
. Professionals d'associacions empresarials, consultories i companyies de serveis avançats en cerca d'un coneixement més ampli sobre la realitat que envolta les empreses de base tecnològica, una modalitat empresarial en auge en la societat actual.
El màster admetrà candidats amb formació en diverses titulacions, amb l'ordre de prelació que segueix:
1. Llicenciatura, enginyeria (o grau) en titulacions de l'àrea cientificotècnica.
2. Llicenciatura (o grau) en ADE i en Economia.
3. Finalment, si hi ha places i sempre que superen el procés de selecció, candidats amb altres títols de grau o llicenciatura.
Requisits d'admissió, per ordre de prelació:
1. Titulació superior
2. Expedient acadèmic
3. Experiència laboral
4. Interès demostrable en els continguts i les eixides professionals del màster EBT
· Titulat universitari de les àrees de les ciències, les enginyeries, les ciències de la salut, i també de les humanitats i de les ciències socials com ara economia o dret. A aquests, se'ls exigirà que cursen els complements formatius, que estan fora del pla d'estudis, i que es configuren com un requisit específic d'admissió.
· Llicenciat o graduat que procedisca de l'àmbit d'empresa / direcció d'empreses.
Es recomana als estudiants admesos en el MBA que no procedisquen de titulacions de l'àmbit de l'empresa o de la direcció d'empreses, per poder aconseguir els resultats d'aprenentatge adients, uns complements de formació, que han de suposar un màxim de 12 crèdits ECTS, i que no formen part del programa del màster.
Els complements de formació cobreixen els aspectes següents: Direcció d'Empreses (2 crèdits), Comptabilitat Financera i de Gestió (2 crèdits), Economia (3 crèdits), Tècniques Quantitatives (4 crèdits) i Dret (1 crèdit).
La Comissió de Coordinació Acadèmica ha d’indicar a cada estudiant admès al programa, en funció dels seus coneixements previs per formació o experiència laboral, després d’analitzar el seu currículum, i, si s’escau, a través d'una entrevista personal, quins dels complements de formació han de realitzar.
Aquesta formació s'obté mitjançant el treball autònom de l'estudiant i l’elaboració de treballs o exercicis individuals o grupals, guiats en tutories dirigides pels professors responsables de les matèries vinculades.
Els criteris de selecció són :
Criteri d'exclusió: Estudiant estranger de parla estranger de parla diferent a una de les pròpies de la Universitat de València que no aporta certificat oficial de coneixement d’espanyol o català de nivell B2.
- Titulació afí: Tenen accés preferent al màster en Direcció i Planificació del Turisme de la UVEG els estudiants que tinguen el títol de grau en Turisme (o anteriors titulacions oficials universitàries en l'àmbit del Turisme que han estat substituïdes pels nous títols de grau). Atesa l'heterogeneïtat de les disciplines implicades en els estudis turístics, en segon lloc en l’ordre de preferència aquells titulats de la branca de Ciències Socials i Jurídiques (ADE, Economia, Dret, etc.) i de la branca d'Arts i Humanitats (Geografia, Filologies, etc.).
- Acreditació de B2 d'espanyol per a nacionals de països de parla no hispana. L’acreditació s’ha de fer mitjançant certificat oficial (DELE) o la realització una prova oral i escrita.
Es farà de manera personalitzada, tenint en compte el currículum i l'expedient de la persona sol·licitant i d'acord amb els paràmetres globals que estableixen les normes vigents.
Pel que fa als criteris específics, com a exemple se’n podria citar:
• Afinitat dels estudis cursats amb el màster (40%).
• Mitjana de l'expedient acadèmic (40%).
• Motivació de l'estudiant (10%).
• Altres: coneixements d'idiomes, experiència laboral prèvia, formació complementària en l'àrea d'estudi del màster, (10%) etc.
• Llicenciats/diplomats/graduats en Economia, Administració d'Empreses, Negocis Internacionals o titulacions semblants.
• Llicenciats/diplomats/graduats en altres titulacions, que hagen realitzat estudis rellevants vinculats a l'àmbit de l'economia i els negocis, preferentment amb perfil internacional.
• Llicenciats/diplomats/graduats en altres titulacions, amb experiència professional significativa en l'àmbit de l'economia i els negocis, preferentment amb perfil internacional.
• Llicenciats/diplomats/graduats en altres titulacions tècniques o quantitatives, com enginyers, matemàtics, físics, etc.
Criteris d'admissió específics. En el cas de llicenciats o graduats, es demana dues cartes de presentació signades per professors de les seues respectives llicenciatures o títols previs, o de qualsevol altre programa acadèmic. En el cas dels diplomats es requereix la superació de 30 crèdits de complements a la formació. La Comissió de Coordinació Acadèmica, o ens que delegue, decidirà quines assignatures cal cursar en el grau d'Economia entre les assignatures de la intensificació curricular Empresa i Economia.
Requisit de coneixement de l'anglés.
L'estudiant haurà d'acreditar almenys una de les opcions següents: +
· Nivell B2, o equivalent.
· Acreditació d'haver cursat estudis reglats previs (batxiller, grau o postgrau) en anglés.
La Comissió Acadèmica del màster podrà contemplar la possibilitat de realitzar una entrevista amb l'estudiant per a determinar si efectivament el seu coneixement d'anglés s'adequa a les necessitats del màster.
Criteris d'admissió i ponderacions.
Es consideren els següents criteris d'admissió, amb el pes en el total de la baremació indicat en parèntesi:
· Qualificació mitjana de l'expedient acadèmic: 80 %
· Afinitat curricular (haver cursat amb anterioritat assignatures afins al màster, incloent assignatures analític matemàtiques i estadístiques): 20%
El màster va adreçat a titulats i titulades universitaris (estudis de grau). Els estudis més adequats per a superar amb èxit el programa són els que estan relacionats directament amb l’estudi de l’empresa: Administració i Direcció d’Empreses, Economia, Dret i Psicologia, sobretot. Igualment, és recomanable tenir experiència i coneixements en el funcionament de les entitats sense ànim de lucre (associacions, fundacions i empreses d’inserció sociolaboral).
S’estableix com a complement formatiu per als estudiants que no procedisquen de les titulacions d’Economia o Administració i Direcció d’Empreses, l’assignatura de «Comptabilitat Financera» de 6 crèdits del grau en Administració i Direcció d’Empreses. Quedaran exempts de realitzar aquest complement formatiu els estudiants que, no procedint de les titulacions indicades (ADE o Economia), acrediten coneixements suficients en un mínim de 6 crèdits en Fonaments de Comptabilitat o Comptabilitat Financera.
La comissió de coordinació acadèmica (CCA), com a òrgan encarregat de realitzar l’admissió dels alumnes al màster, considerarà els criteris específics següents:
- Adequació al perfil d’ingrés valorat a partir de:
1) Titulacions anteriors més afins al programa del màster.
2) Currículum dels candidats.
3) Interessos i perfil dels candidats: carta d’interessos i cartes de recomanació.
4) Expedient acadèmic: es considerarà la nota mitjana de la titulació anterior per la qual s’accedeix al màster, i també la nota mitjana obtinguda en els mòduls més afins al màster.
5) Experiència professional, sobretot en relació amb empreses i entitats pertanyents a l’economia social.
- Domini de les llengües en què s’imparteix el màster: certificat de domini de l’espanyol (per a candidats de parla no hispana):
1) Possessió del nivell mitjà o superior de domini de l’espanyol segons els estàndards del Diploma d’espanyol com a llengua estrangera (DELE).
2) Si no s’aporta cap certificat, la comissió podrà realitzar una prova de nivell als candidats.
- Entrevista personal amb els candidats. Per establir la prelació en la llista d’admesos, la comissió podrà fer entrevistes als candidats, en què els preguntarà pel seu projecte de treball en l’àmbit de l’economia social.
En cas que la demanda d’estudiants siga superior a l’oferta de places del màster, la comissió acadèmica del màster durà a terme un procés de selecció considerant o valorant preferentment els criteris següents:
1. Que l’estudiant tinga alguna experiència i/ o vinculació amb les entitats de l’economia social o amb institucions públiques i privades relacionades amb l’economia social (administracions públiques, centres de formació, etc.).
2. Que l’estudiant pretenga tenir un projecte de treball en l’àmbit de l’economia social.
El perfil d’ingrés recomanat és, per aquest ordre, estudiants que hagen finalitzat estudis reglats de grau en especialitats relacionades amb: direcció d’empreses (p. ex., graus en ADE, Empresarials; Gestió de Pimes; International Business, etc. ), àrees relacionades amb la direcció d’empreses i amb l’economia de l’empresa (graus en Finances i Comptabilitat, Turisme, Relacions Laborals i Recursos Humans, etc.) o afins a aquestes (grau en Economia, Enginyeria Industrial, etc.).
En general és recomanable que els estudis universitaris realitzats anteriorment hagen proporcionat a l’estudiant coneixements bàsics sobre les temàtiques següents: direcció general i organització d’empreses, direcció estratègica. gestió de recursos humans. Màrqueting, finances, comptabilitat, gestió d’operacions, estadística, economia.
- Acreditació de B2 d'una de les dues llengües pròpies de la Universitat de València que no les tenen com a llengua materna. L’acreditació s’ha de fer mitjançant certificat oficial o la realització una prova oral i escrita.
-Certificacions de domini de l'anglès (per a candidats de parla no anglesa): Possessió d'un nivell B2 o superior de domini de l'anglès, d’acord amb els estàndards del CEFR (Common European Framework of Reference for Languages: Learning, Teaching, Assessment). Si no s'aporta certificació, la comissió pot realitzar una prova de nivell al candidat.
La baremació que durà a terme la Comissió Acadèmica del màster tindrà en compte els criteris següents:
1. Afinitat dels estudis cursats amb el màster (fins al 40% de la nota d'admissió).
2. Mitjana de l'expedient acadèmic (fins al 40% de la nota d'admissió).
3. Motivació de l'estudiant (fins al 10% de la nota d'admissió).
4. Altres: Coneixements d'idiomes (anglès i espanyol o català), experiència laboral prèvia (en tasques relacionades amb la gestió i direcció d'empreses per períodes de temps superior a tres mesos), formació complementària a l'àrea d'estudi del màster, etc. (fins al 10% de la nota d'admissió).
El màster està dirigit a llicenciats, graduats, diplomats universitaris, enginyers superiors o tècnics i titulacions equivalents.
Aquest màster és la continuïtat natural dels graus en Finances i Comptabilitat (FiC) i en Administració i Direcció d'Empreses (ADE). Es consideren titulacions afins tots aquells graus o altres titulacions en què el candidat haja cursat matèries de finances. Amb caràcter general, aquestes solen ser: grau en Finances i Comptabilitat, llicenciatura o grau en Administració i Direcció d'Empreses, diplomatura en Ciències Empresarials i grau o llicenciatura en Economia.
Tot i amb això, també pot ser d'interès per a alumnes provinents d'altres titulacions pertanyents a ciències socials i a enginyeries.
Per a accedir a les ensenyances oficials de màster serà necessari estar en possessió d'un títol universitari oficial espanyol o un altre expedit per una institució d'educació superior de l'Espai Europeu d'Educació Superior que faculten en el país expedidor del títol per a l'accés a ensenyances de màster.
Així mateix, podran accedir els titulats d'acord amb sistemes educatius aliens a l'Espai Europeu d'Educació Superior sense necessitat de l'homologació dels seus títols, prèvia comprovació per la Universitat que aquells acrediten un nivell de formació equivalent als corresponents títols universitaris oficials espanyols i que faculten en el país expedidor del títol per a l'accés a ensenyances de postgrau. L'accés per esta via no implicarà, en cap cas, l'homologació del títol previ de què estiga en possessió l'interessat, ni el seu reconeixement a altres efectes que el de cursar les ensenyances de màster.
L'òrgan encarregat de realitzar l'admissió serà la Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) del Màster. La composició concreta de la mateixa es publica en la web específica del màster.
L'admissió es fa de manera personalitzada, tenint en compte el currículum i l'expedient de la persona sol·licitant i d'acord amb els paràmetres globals que estableixen les normes vigents. També es tindran en compte els criteris específics determinats per la Comissió de Coordinació Acadèmica del màster. Aquests criteris se centren en cinc aspectes o àrees bàsiques:
1. La titulació amb què l'estudiant accedeix al màster.
2. L'expedient acadèmic de l'estudiant.
3. El nivell de formació de l'estudiant en algun contingut relacionat amb l'àrea financera.
4. El nivell d'idiomes que l'aspirant posseeix.
5. L’activitat professional prèvia de l'aspirant en àrees financeres d'empreses o organismes.
Respecte a les ponderacions de les àrees bàsiques, les valoracions han de representar els percentatges següents: 40%, 30%, 7,5%, 15% i 7,5%, respectivament. Cal assenyalar que aquelles persones interessades a accedir a aquest màster que no tinguen com a llengua materna el castellà, n’han de justificar un nivell de coneixement que els permeta el seguiment òptim de les classes. En aquest sentit, es requereix que aquells estudiants que es troben en aquesta situació acrediten un nivell de castellà B2. Aquells estudiants que en el moment de la matrícula no puguen acreditar aquest nivell, hauran de passar una entrevista personal i aportar el certificat acreditatiu al llarg del curs acadèmic.
Pel que fa al criteri de grau d'afinitat al títol de màster de la titulació de procedència, es consideren titulacions afins tots aquells graus o altres titulacions en què el candidat haja cursat matèries de finances. Amb caràcter general, aquests solen ser: grau en Finances i Comptabilitat, llicenciatura o grau en Administració i Direcció d'Empreses, diplomatura en Ciències Empresarials i grau o llicenciatura en Economia.
Este máster está orientado hacia la preparación para el ejercicio profesional en actividades relacionadas con la gestión de la calidad, el manejo de instrumentos y metodologías, y el desarrollo y afianzamiento de habilidades para llevar a cabo de manera eficaz las funciones y tareas propias de un técnico responsable del área de calidad de cualquier organización, ya sea del ámbito productivo o del sector servicios.
Así pues, de forma concreta el máster está dirigido a:
• Licenciados, graduados universitarios, ingenieros superiores o técnicos, y titulaciones equivalentes.
Tendrían preferencia aquellos alumnos provenientes de las ciencias sociales, ingenierías y otras ciencias como matemáticas, física, etc.
Los criterios se centran en cuatro aspectos o áreas básicas, tal y como queda reflejado en la tabla de baremación que más abajo se incluye:
1. La titulación con la que el estudiante accede al máster.
2. El expediente académico del estudiante.
3. El nivel de formación del estudiante en algún contenido relacionado con la gestión de la calidad.
4. El nivel de idiomas que el aspirante posee.
La admisión se hace de manera personalizada, teniendo en cuenta el currículum y el expediente de la persona solicitante y de acuerdo con los parámetros globales que establecen las normas vigentes. También se tienen en cuenta los criterios específicos determinados por la Comisión de Coordinación Académica. Dentro de los criterios de admisión cabe señalar que aquellas personas interesadas en acceder a este máster, cuya lengua materna no sea el castellano, deben justificar un nivel de conocimiento de la lengua que les permita el seguimiento óptimo de las clases. En este sentido, requerimos que aquellos estudiantes que se encuentren en esta situación acrediten un nivel de castellano C1.
Con respecto al criterio de grado de afinidad al título de máster de la titulación de procedencia, se consideran como titulaciones afines todos aquellos grados u otras titulaciones en las que el candidato haya cursado materias de calidad. Con carácter general, éstas suelen ser: Licenciatura y/o Grado en Administración y Dirección de Empresas, Grado en International Busines, Grado en Inteligencia y Analítica de Negocios, Grado en Economía, Grado en Fi-nan afinidad al título de máster de la titulación de procedencia, se consideran como titulaciones afines todos aquellos grados u otras titulaciones en las que el candidato haya cursado materias de cali-dad. Con carácter general, éstas suelen ser: Licenciatura y/o Grado en Administración y Dirección de Empresas, Grado en International Busines, Grado en Inteligencia y Analítica de Negocios, Grado en Economía, Grado en Finanzas y Contabilidad, Grado en Turismo, Diplomatura en Ciencias Empresariales, Grado en Relaciones Laborales y RRHH, Ingenierías Superiores y Grado en Administración Pública.
A tenor de lo expuesto y atendiendo a los distintos criterios establecidos se adjunta la baremación es la siguiente:
Formación de partida (título con el que se ingresa y otros) Hasta 5 puntos
Calificación media del expediente de la titulación de acceso (1-aprobado, 2- Notable, 3- Sobresaliente y 4 Sobresaliente MH) Hasta 4 puntos
Experiencia profesional acreditada en calidad Hasta 0,2 puntos
Idiomas acreditados (valenciano, inglés, francés o alemán) Hasta 0,8 puntos
Es recomana als estudiants tenir una base d’estudis universitaris en les àrees d’economia i empresa. En el supòsit que la titulació amb què es vol accedir al màster siga considerada no afí, la persona interessada a accedir al màster haurà d’acreditar coneixements bàsics en direcció d’empreses, màrqueting i finances.
L’admissió es fa de manera personalitzada, tenint en compte el currículum i l’expedient de la persona sol·licitant i d’acord amb els paràmetres globals que estableixen les normes vigents.
1. Els estudiants hauran d’haver cursat estudis universitaris de llicenciatura/ diplomatura/grau en les àrees d’economia i empresa. En el supòsit que la titulació amb què es vol accedir al màster siga considerada no afí, la persona interessada a accedir al màster haurà d’acreditar coneixements bàsics en direcció d’empreses, màrqueting i finances. Aquests coneixements podran acreditar-se per qualsevol de les vies següents:
a) Certificat de notes de la seua universitat de procedència d’haver cursat i superat les matèries indicades.
b) Experiència professional provada en l’àmbit de la gestió de negocis que serà valorada per la comissió.
c) Seminaris, cursos o altres màster.
2. S’exigirà que els alumnes posseïsquen un elevat nivell d’anglès. Això es constatarà comprovant que els sol•licitants la llengua materna dels quals no siga l’anglès siguen capaços de justificar, almenys, 6,5 punts IELTS o 550 TOEFL (213 en el TOEFL per ordinador; 79 en el TOEFL per Internet). No caldrà l’acreditació anterior si l’alumne prova haver realitzat una part significativa dels estudis universitaris en anglès.
3. Es recomana carta de motivació en què l’estudiant puga reflectir el seu interès pel màster.
Baremació
Afinitat dels estudis cursats amb el màster (25%)
Mitjana de l’expedient acadèmic (35%)
Coneixements d’idiomes (20%)
Experiència laboral prèvia (10%)
Formació complementària en l’àrea d’estudi del màster (5%)
Exposició de motius o entrevista (5%)
Per a poder ser admés en este Màster, a més d'estar en possessió d'un títol universitari que permeta l'accés a les ensenyances de màster els estudiants hauran d'acreditar els següents nivells de coneixement d'espanyol i d'anglés.
El procés d'admissió està subjecte als criteris següents:
1. Títol Universitari
2.Requisits d'idoneïtat: per a determinar si hi ha motius que facen la candidatura incompatible amb l'aprofitament del Màster.
Criteris de valoració de la sol·licitud: aplicables exclusivament als sol·licitants que hagen verificat els Requisits d'Accés i els Requisits d'Idoneïtat (vegeu apartat perfil d'ingrés recomanat)
El perfil recomanat és qualsevol persona que posseïsca els requisits d’accés establerts i mostre interès pel màrqueting.
Hi tenen preferència els candidats que estiguen en possessió d’algun dels títols considerats afins al títol proposat, és a dir, llicenciatures en Administració i Direcció d’Empreses, Investigació i Tècniques de Mercat, Publicitat i Relacions Públiques, Diplomatura en Empresarials i tots aquells nous graus o altres titulacions en què s’hagen cursat matèries de màrqueting que representen almenys el 10% dels crèdits totals de la titulació.
Els estudiants la formació de partida dels quals siga considerada no afí i que no puguen demostrar, per mitjà de les vies proposades, els coneixements que es consideren fonamentals per al correcte seguiment del màster, s’han de comprometre, per poder matricular-se en el màster, a cursar i aprofitar els continguts del curs que amb el títol “Complements formatius per al Màster en Màrqueting i Investigació de Mercats” oferiran les universitats implicades prèviament al començament del curs.
REQUISITS ESPECÍFICS, CRITERIS DE VALORACIÓ I DOCUMENTACIÓ REQUISITS ESPECÍFICS
Els REQUISITS ESPECÍFICS per a accedir al Màster en Màrqueting i Investigació de Mercats són els següents:
1 Aquells/lles estudiants que desitgen cursar el Màster de Màrqueting i Investigació de Mercats, l'idioma dels quals no siga l'espanyol, hauran d'acreditar el coneixement de l'espanyol a nivell B2 presentant justificació COM A MÍNIM d'algun dels següents títols expedits pels centres que es relacionen a continuació:
A més, la competència en llengua espanyola podrà ser reconeguda mitjançant certificat de realització i superació d'una prova de nivell B2, en algun dels centres acreditats per a això i reconeguts per la Universitat de València:
|
CRITERIS DE VALORACIÓ:
Els CRITERIS DE VALORACIÓ DE MÈRITS, propis del títol d'aquest Màster, són valorats per la Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) per a atorgar una puntuació total al/la candidata/a i establir l'ordre d'admissió. Aquests criteris són els següents:
Criteris de valoració (taula de baremació):
CRITERIS |
PUNTUACIÓ MÀXIMA |
|
5 punts |
|
4 punts |
|
4 punts |
|
3 punts |
|
2 punts |
|
0,5 punts |
TOTAL |
18,5 punts |
NOTA: Tot mèrit que no estiga acreditat no es tindrà en compte per a la puntuació total del/a candidat/a.
A continuación, se explican los criterios detallando cómo se evalúan los méritos y cómo se deben acreditar:
1. Formació de partida (afinitat al Màrqueting) (fins a 5 punts):
La Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) d'aquest Màster valorarà l'afinitat de la formació del/a candidat/a atorgant una puntuació fins a 5 punts donant prioritat a les titulacions de partida relacionades amb el camp del Màrqueting. És a dir, tenen preferència ho/as candidats/as que posseïsquen títols afins a aquest Màster. Es consideren afins els següents títols: Llicenciatura en Administració i Direcció d'Empreses, Llicenciatura en Investigació i Tècniques de Mercat, Llicenciatura en Publicitat i Relacions Públiques, Diplomatura en Empresarials i tots aquells nous graus o altres titulacions en les quals el/a candidat/a faig cursat matèries de Màrqueting que representen almenys el 10% dels crèdits totals de la titulació.
Per a valorar l'afinitat, es tindran en compte els següents coneixements que han de ser acreditats: Fonaments de Màrqueting (funció de màrqueting en l'empresa i màrqueting mix o operatiu) , Investigació Comercial (elements bàsics per al disseny i desenvolupament d'una investigació de mercats) i Estadística (descriptiva i aplicada) . Aquests coneixements han de ser acreditats mitjançant certificats de superació d'aquestes matèries, d'assistència a seminaris o cursos afins, d'obtenció del títol d'altres Màsters relacionats o d'experiència professional en el camp del Màrqueting i/o Investigació de Mercats.
Per a acreditar la titulació, s'ha d'aportar una còpia del títol oficial. Si el títol s'haguera obtingut en una institució d'educació superior estrangera, s'hauran d'aportar les homologacions corresponents: ser un títol oficial, estar expedit per les autoritats competents (d'acord amb l'ordenament jurídic del país d'origen) i complir amb els requisits de Legalització i Traducció Oficial. Consultar en: https://www.uv.es/uvweb/universitat/ca/estudis-postgrau/masters-oficials/preinscripcio-/-admissio/requisits-acces-1285846650476.html
2. Qualificació mitjana de l'expedient de la titulació (fins a 4 punts):
La Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) d'aquest Màster valorarà la qualificació mitjana de l'expedient de la titulació amb la qual accedeix el/a candidat/a, atorgant una puntuació fins a 4 punts:
Per a acreditar la nota mitjana, s'ha d'aportar un certificat acadèmic oficial de la titulació on s'especifiquen les assignatures cursades amb les seues corresponents qualificacions, així com la qualificació mitjana obtinguda. Si el títol s'haguera obtingut en una institució d'educació superior estrangera, s'hauran d'aportar les homologacions corresponents: ser un certificat oficial, estar expedit per les autoritats competents (d'acord amb l'ordenament jurídic del país d'origen) i complir amb els requisits de Legalització i Traducció Oficial. Consultar en: https://www.uv.es/uvweb/universitat/ca/estudis-postgrau/masters-oficials/preinscripcio-/-admissio/requisits-acces-1285846650476.html
3. Investigació acreditada (fins a 4 punts):
La Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) d'aquest Màster valorarà l'experiència investigadora del/a candidat/a, especialment en el camp del Màrqueting, fins a 4 punts. Per a acreditar aquesta part, s'han d'aportar evidències de publicacions científiques, d'assistència a congressos acadèmics, d'estades d'investigació o del títol de Doctor en àrees relacionades amb el Màrqueting.
4. Experiencia profesional acreditada en Marketing (fins a 3 punts):
La Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) d'aquest Màster valorarà l'experiència professional del/a candidat/a en el camp del Màrqueting fins a 3 punts. Per a acreditar aquesta experiència laboral, s'han d'aportar evidències que demostren el càrrec exercit i el període de temps: contracte laboral, certificat expedit per l'empresa, fulla de vida laboral, etc.
5. Carta de motivació/entrevista (fins a 2 punts):
La Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) d'aquest Màster valorarà fins a 2 punts l'interés del/a candidat/per cursar aquest Màster. Aquesta valoració es podrà realitzar a través de:
6. Idiomes acreditats (fins a 0,5 punts):
La Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) d'aquest Màster valorarà el nivell de coneixements d'idiomes diferents a l'espanyol fins a un màxim de 0,5 punts. Per a acreditar el nivell d'idiomes, s'ha d'aportar un certificat reconegut pels sistemes recollits en la Taula d'Equivalències de Llengües de la Universitat de València (consultar en taula d'equivalències).
DOCUMENTACIÓ:
D'acord amb els requisits específics d'accés al Màster i atesos els criteris de valoració de mèrits (taula de baremació), els documents a aportar en format PDF són els següents:
DOCUMENTS OBLIGATORIS. Perquè una sol·licitud siga valorada per la Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) d'aquest Màster, és obligatori aportar aquests documents:
DOCUMENTS ADDICIONALS. La Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) d'aquest Màster valorarà els documents que acrediten qualsevol altre mèrit del/la candidat/a recollit en la taula de baremació, atorgant la puntuació corresponent, com poden ser:
DOCUMENT COMPLEMENTARI. Un breu Curriculum vitae que continga dades personals, formació acadèmica, experiència professional i habilitats, fent especial referència a la seua vinculació amb els continguts del Màster, pot servir de suport a la Comissió de Coordinació Acadèmica (CCA) d'aquest Màster en la valoració de la sol·licitud del/la candidat/a, encara que no atorgue puntuació.
Està dirigit fonamentalment a graduats, llicenciats, enginyers superiors i professionals en actiu de l'àrea de Ciències Bàsiques (Matemàtiques, Físicas,...) i Tècniques (Enginyeria Industrial, Química, Telemàtica, Informática,...) i de l'àrea de Ciències Socials (ADIU, Economia, Finances i Comptabilitat, Negocis Internacionals, TADE,...) .
També tindran un perfil adequat aquells titulats en altres àrees que disposen d'experiència professional en la gestió i direcció de diferents àrees empresarials.
L’admissió es fa de manera personalitzada tenint en compte el currículum i l’expedient del sol·licitant. Es tindrà en compte:
Quant als criteris d’admissió cal assenyalar que els interessats a accedir al màster que tinguen una llengua materna diferent del castellà han de justificar un grau de coneixement d’aquesta llengua que els permeta seguir òptimament les classes. Bé a través d’un document acreditatiu bé posant-se en contacte amb els directors amb la finalitat d’establir un procediment alternatiu.
Pel que fa al criteri de grau d’afinitat de la titulació de procedència amb el màster, es consideren com titulacions afins la llicenciatura de l’àrea de ciències bàsiques i tècniques (matemàtiques, física, química, biologia), les enginyeries superiors (industrial, informàtica, química, electrònica, organització industrial...), la llicenciatura de l’àrea d’economia (economia, administració d’empreses, empresarials...), i tots els graus d’aquestes tres àrees.
D’acord amb el que s’ha dit i amb els diferents criteris establerts, la baremació serà la següent:
Formació de partida (títol amb el qual s’ingressa i altres): fins a 5 punts.
Qualificació mitjana de l’expedient de la titulació d’accés: fins a 4 punts (1: aprovat; 2: notable; 3: excel·lent; 4: excel·lent matrícula d’honor.
Experiència professional en àrees del màster: fins a 5 punts.
Altres mèrits: fins a 2 punts.
El màster està dirigit principalment a llicenciats i graduats en Economia i en altres titulacions com Administració i Direcció d'Empreses, Turisme, Màrqueting, International Business i Finances i Comptabilitat. Així mateix, el màster s’orienta perquè puga ser cursat també pels egressats d'altres titulacions de ciències socials i jurídiques, com Dret, Sociologia, Ciències Polítiques, Relacions Laborals, Periodisme, etc. La formació prèvia exigida és la que proporcionen els estudis de grau, llicenciatura o diplomatura esmentats anteriorment. En tot cas, cal que l'alumnat tinga coneixements de fonaments d'economia i mètodes quantitatius.
L'admissió es fa de manera personalitzada, tenint en compte el currículum i l'expedient del sol·licitant, d'acord amb els paràmetres globals que estableixen les normes vigents i els criteris específics determinats per la Comissió de Coordinació Acadèmica del Màster (CCA). Aquests criteris determinaran l'orde de preferència en la matrícula i la nota mínima d'accés, i se centren en els següents aspectes o àrees bàsiques, que es baremen en funció de l'afinitat del currículum als continguts del Màster:
Els aspirants la llengua materna dels quals no siga el castellà han de presentar un certificat oficial, expedit per una entitat pública, justificant un nivell de coneixement igual o superior al B2. En casos excepcionals, podrà establir-se un procediment alternatiu contactant amb la direcció del Màster.
S'haurà de presentar una breu carta de motivació exposant les raons per les quals es vol cursar el Màster i explicant la relació del perfil acadèmic i laboral amb els continguts del mateix.
Se suggerix que s'aportació fins a dos cartes de recomanació de professors o tutors acadèmics de la titulació d'accés al màster (o de màsters universitaris) per a cursar este Màster. La CCA del Màster es reserva la realització d'entrevista personal o el requeriment d'informació complementària a la presentada inicialment en la sol·licitud.