Logo de la Universitat de València Logo Facultat d'Economia Logo del portal

Els estudiants de la Facultat d’Economia Andrea Iria Falcó i Pablo Joaquín Martínez, guardonats amb els Premis Nacionals Fi de Carrera dels cursos 2013-2014 i 2014-2015

  • 16 de gener de 2019
Premis nacionals

L'acte de reconeixement, celebrat el 15 de gener, reuneix els millors graduats i graduades de la Universitat de València. Els Premis Nacionals Final de Carrera són atorgats pel Ministeri d'Educació i Formació Professional.

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, junt amb la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez, han lliurat el reconeixement per part de la institució acadèmica als 17 i 10 estudiants de la Universitat guardonats amb els Premis nacionals Fi de Carrera del curs 2013-2014 i del 2014-2015, respectivament, que atorga el Ministeri d'Educació i Formació Professional.

Al curs 2013-2014, varen obtindre el primer premi nacional Antoni Beltrán, graduat en Bioquímica i Ciències Biomèdiques; Vincent  Blay, titulat a Enginyeria Química; Julio Parra de Física; Mª Desamparados Gamero de Nutrició Humana i Dietètica; Josep Escrig d’Història; José Manuel Buedo a Filosofia; Aina Reig per Filologia Catalana; Ana Mª Zomeño a Filologia Hispànica; i Fernando Rabasa a Química. El segon premi nacional va ser per als graduats i graduades Sergio Yagüe de Relacions Laborals i Recursos Humans; José Ángel Cano de Filologia Catalana; Andrea Sánchez per Filologia Clàssica; Clara Murgui de Física; Andrea Iria Falcó per Economia; Rafael Moll per Ciències Polítiques i de l’Administració; i Christian López a Filosofia. L’alumne de Dret, Fernando Moliner, va obtindre el tercer Premi Fi de Carrera.

Pel curs 2014-2015, els i les guardonades amb els primers premis foren Pablo Joaquín Martínez per Administració i Direcció Empreses; i Sonia Sofia Perelló per Estudis Anglesos. Els guardonats i guardonades amb els segons premis de Fi de Carrera són Cristina Zapata de Psicologia; Federico Zomeño per Enginyeria Informàtica; Pablo Joaquín Martínez i Alberto Armero per Dret; Raül Ramón graduat en Relacions Laborals i Recursos Humans; i Gemma Ibáñez, a Filologia Clàssica. Els tercers premis nacionals s’atorgaren a Alejandra Hernández, graduada en Estudis Hispanics, Llengua Espanyola i les seues Literatures; i Pablo Sanahuia, graduat a Història.

Així mateix, a l’acte s’han lliurat els premis als millors expedients acadèmics del primer curs d’estudis de grau 2017-2018 de la Fundació Carmen Izquierdo Besante i han comptat amb la presència del secretari de la Fundació, Javier Pastor. En la present edició, els guardonats i guardonades han sigut Esther Caro, del Grau de Psicologia; Sara Cebellán, de Matemàtiques; Teresa García de Dret; i Aina Torres, de Filologia Catalana.

Al seu discurs, la rectora Mª Vicenta Mestre ha felicitat als guardonats i guardonades no a soles per la seua excel·lència acadèmica, sinó també ‘pels valors d’esforç, de superació, de treball i intel·ligència emocional com a persones que tenen’. ‘Per a la Universitat, és un tot un honor i gratificació molt gran que vos hagueu format a la UV, i que pugueu retornar a la societat tot el que heu après durant la vostra formació’, ha destacat la rectora.

‘A l’edició de 2013-2104, la Universitat de València es va situar com la primera universitat espanyola amb major número de premiats de Fi de Carrera, i es que de 233.000 egressats i egressades de totes les universitats públiques i privades de l’estat espanyol, la Universitat va destacar amb 17 guardonats, tot un orgull per a la nostra institució’, ha declarat la vicerectora Isabel Vázquez.

Per la seua part, el secretari de la Fundació Carmen Izquierdo Besante, Javier Pastor, ha volgut animar a les premiades pels millors expedients acadèmics del primer curs ‘a que continueu aquest camí d’excel·lència i esforç, perquè segur que vos portarà molt lluny al vostre futur professional’.

A l’acte també han assistit autoritats universitàries com la directora de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE), Paula Marzal, la degana de la Facultat de Psicologia, Mª Dolores Sancerni, el degà de Matemàtiques, Joan Monterde, la degana de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació, Rosa Mª Bo, el degà de Geografia i Historia, Josep Montesinos, el degà de Dret, Javier Palao, la degana de Filologia, Traducció i Comunicació, Amparo Ricós, la degana de Biològiques, Carmen Baño, el degà de Física, Jordi Vidal, la degana de Química, Adela Mauri, el degà de Farmàcia, Juan Carlos Moltó, el degà de la Facultat de Ciències Socials, Albert Moncusí, i vicedegana d'Estudis de Gray de la Facultat d’Economia, Dolores Forés.

La Fundació Carmen Izquierdo Besante Monzó concedeix cada any un premi valorat en 500€ als millors expedients dels alumnes de primer cicle i que hagen acabat el grau a la Universitat de València. Amb aquestes distincions, la Fundació, que te com a presidenta a la rectora de la Universitat, pretén potenciar la formació i ajudar a eliminar les desigualtats socioeconòmiques que puguin haver-hi entre l’alumnat.