Logo de la Universitat de València Logo Facultat d'Economia Logo del portal

Més de 40 estudiants participen en el primer DataViz Challenge d'Economia DataTech

  • 18 d’abril de 2024
Image de la noticia

El dimecres 17 d'abril la Facultat d'Economia de la Universitat de València va acollir el primer DataViz Challenge en el marc del projecte Economia DataTech. Més de 40 estudiants del Grau en Intel·ligència i Analítica de Negocis (BIA), dividits en 14 grups formats per alumnes dels quatre cursos de la titulació, es van enfrontar a un desafiament orientat a la visualització de dades, on la claredat i la coherència són elements crucials per a comunicar eficaçment informació complexa.

La Fundació VISIT VALÈNCIA, referent del turisme de la nostra ciutat, va contribuir en la definició i el disseny del repte. A través del DataViz Challenge: València Smart Vision, els participants van abordar la tasca de transformar dades en representacions visuals significatives, tasca a la qual s'enfronten en el seu dia a dia els analistes de dades.

Els membres dels equips participants van prendre decisions de manera conjunta al llarg de la vesprada per a finalitzar amb la presentació de les seues dashboards davant un jurat compost per estudiants, professionals i acadèmics vinculats amb l'analítica de negocis. Finalment, l'equip "MERCAT DE COLÓ", format pels estudiants Álvaro López Castellano, Pablo Palenciano Cerro i Sabina Pinilla Llácer, es van proclamar vencedors del primer DataViz Challenge d'Economia DataTech. No obstant això, tots els equips participants van mostrar un nivell excepcional, molt d'interés, i, sobretot, ganes de gaudir d'aquesta experiència.

Enllaç galeria de fotos

Enhorabona a tots els participants i organitzadors de DataViz Challenge