
Després de més de 3 anys de feina, el professor Pau Rausell, i l’equip d’ECONCULT, presenten a París els resultats del projecte europeu MESOC que tracta de trobar maneres innovadores de mesurar l'impacte social i econòmic de la cultura i la creativitat.
En un consorci europeu, liderat pel Departament d'Economia Aplicada, seu d’ECONCULT, l’equip d’aquesta Unitat d’Investigació en Economia de la Cultura i Turisme ha generat nou coneixement i ha desenvolupat recursos i eines que poden ser útils a agents dels sectors culturals i creatius, a persones que es dediquen a la recerca, a responsables polítics i a la ciutadania en general.
MESOC és una Acció d'Investigació i Innovació dissenyada per a proposar, provar i validar un enfocament innovador i original per a mesurar el valor social i els impactes de la cultura i les polítiques i pràctiques culturals, relacionat amb tres temes transversals de la nova Agenda Europea per a la Cultura: 1) Salut i Benestar, 2) Renovació Urbana i Territorial i 3) Compromís i Participació Ciutadana. L'objectiu global és respondre al desafiament plantejat per la Convocatòria H2020 ("Desenvolupar noves perspectives i metodologies millorades per a capturar el valor social més ampli de la cultura, inclòs i més enllà del seu impacte econòmic").
Per a fer-ho, MESOC adapta i desenvolupa un mètode per a l'avaluació d'impacte "basat en la transició" derivat d'una publicació anterior de la Càtedra UNESCO, construint un model estructural de la Dimensió Social de la Cultura, com es defineix en un dels objectius estratègics de l'Agenda Europea.
El model es provarà en 11 ciutats europees pilot: Atenes, Barcelona, Cluj-Napoca, Gant, Issy-els-Moulineaux, Jerez de la Frontera, Lublin, Milà, Rijeka, Turku i València.
L’agenda completa de la conferencia final de MESOC a París pot consultar-se ací.
I ací les xarxes socials per on serà retransmés l’esdeveniment:
“Enhorabona a Pau i a tot l’equip d’ECONCULT pel reconeixement internacional obtingut a la seua investigació”