Logo de la Universitat de València Logo Facultat d'Economia Logo del portal

Professorat de la Facultat d'Economia de la Universitat de València participen en una iniciativa europea per a revolucionar el consum d'aliments

  • 15 d’abril de 2024
Image de la noticia

Un equip dirigit per les catedràtiques Inés Küster i Natalia Vila, en el qual participen també Cristina Aragonés, Pedro Canales i Elisabet Mora, professorat del Departament de Comercialització i Investigació de Mercats de la Universitat de València, formen part del projecte "CUES: Consumers' Understanding of Eating Sustainably". El consorci CUES, liderat per la Universitat Erasmus de Rotterdam, està compost per 21 socis de 8 països europeus (Països Baixos, Alemanya, Bèlgica, Espanya, Hongria, Itàlia, Croàcia, Islàndia, Portugal i Grècia).

El projecte CUES es desenvolupa dins del programa Horizon Europe, amb l'objectiu de revolucionar el consum d'aliments cap a patrons més sostenibles en fomentar un 'Triple Canvi' en la cultura, la cadena de valor dels aliments i la política. El projecte va iniciar el març de 2024 i durarà quaranta-vuit mesos. Durant la reunió d'inici del projecte, celebrada els dies 7 i 8 de març de 2024 a Rotterdam (Països Baixos), tots els socis van presentar la seua participació i responsabilitats en el projecte, compartint idees i ambicions per a una implementació reeixida i aconseguir els objectius específics del projecte. CUES es proposa fomentar un canvi significatiu en la cultura, la cadena de valor dels aliments i la política en el sistema alimentari, fonamental per a garantir que els aliments sostenibles siguen desitjables i de confiança per als consumidors. El projecte desenvoluparà nou intervencions i una sèrie de diàlegs polítics a través d'un enfocament participatiu de múltiples actors.

El projecte es pot seguir a través de diferents xarxes socials: