Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

.
.
.
.

Estellés. 25 anys després.

  • 21 de març de 2018
Imatge d'Estellés sobre fons de lletres manuscrites

Amb motiu dels 25 anys de la mort del poeta Vicent Andrés Estellés (1924-1993), la FFTiC ha organizat les Jornades "Estellés, 25 anys després".

Serà el moment per reflexionar sobre la seua escriptura poètica i periodística, les traduccions que s'han fet de la seua obra, les edicions actuals adreçades a un públic juvenil o la inspiració que ha suposat la seua poesia per a músics i gent del teatre que, també, l'han fet seua.

La voluntat de la Facultat és celebrar, des de les diverses disciplines artístiques, la potència del seu mestratge; un mestratge a hores d'ara resulta indiscutible si pensem a la gran diversitat d'accions que encara inspira la seua obra o, sobretot, si comptabilitzen com cada any creixen els pobles i les ciutats que s'hi afegeixen a la "Festa Estellés" cada mes de setembre. Cap poeta s'ha infiltrat tant i tan profundament a qualsevol indret del poble valencià. Per aquesta raó, des de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació hem volgut sumar-nos a la festa de la paraula estellesiana per continuar gaudint de les seues meravelles. En aquest viatge no però tot seran reflexions i taules redones: l'alumnat de Filologia Catalana organitzarà un recital per ensenyar-nos quin és "El nostre Estellés", és a dir, el seu; alumnes d'Escena Erasmus interpretaran una peça breu d'Estellés dedicada al rector Peset; coneixerem la ciutat i la vida d'Estellés a través de dues rutes literàries (amb la guia de Pepa Alòs i d'Isabel Anyó, neta del poeta) i escoltarem els poemes musicats pel grup Oh foll amor! i per Borja Penalba & Francesc Anyò. Amb les rutes literàries i els espectacles "Cançons d'amor, bressol i lluita. Estellés i Hernández" i "Estellés: De mà en mà", farem que Estellés siga present a cada racó de la ciutat de València, que els seus versos ressonen amb força als claustres del Museu del Carme. Més enllà de les aules, Estellés ho amenarà tot. Açò serà només l'inici d'uns altres 25 anys més. I 25 més, i 25 i...

Benvingudes i benvinguts a la nostra particular Festa Estellés!

Llista d'enllaços: