Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

.
.
.
.

Mireia Vives Martínez. Llengues Modernes i les seues Literatures

Mireia Vives Martínez

7 de de juny de 2018

Estudiar el grau de Llengües Modernes i les seues Literatures ha sigut una experiència molt enriquidora que m'ha permés créixer tant personal com acadèmicament. Inicialment, vaig escollir estudiar una filologia perquè sempre m'ha agradat aprendre idiomes. Però una vegada vaig començar els estudis universitaris em vaig adonar que el que realment m'apassiona és la literatura. En aqueix sentit, el grau ha satisfet les meues expectatives, ja que, a través d'aquests estudis, he pogut aprofundir els meus coneixements en la llengua, literatura i cultura alemanya des d'un enfocament holístic. Gràcies als cursos sobre literatura alemanya, així com a aquells centrats en els diferents gèneres literaris he pogut adquirir una base filològica i literària sòlida a partir de la qual continuar en la meua formació futura. 
No obstant això, les assignatures en Llengües Modernes i les seues Literatures són molt variades. Juntament amb aquelles relacionades amb la literatura, hi ha també assignatures aplicades a l'àmbit de la lingüística, així com tot un seguit de cursos que et permeten explorar altres possibles camps d'aplicació per a la filologia, com són el de la traducció o les arts audiovisuals. Un aspecte per a tindre en compte és que, en tractar-se d'una llengua estrangera, si no es tenen coneixements previs de la llengua, requereix major dedicació, però és una cosa que amb esforç i temps es pot aconseguir.
En definitiva, no es tracta d'entrar en el Grau sabent què és el que u vol fer, sinó que, sempre que es tinguen inquietuds humanístiques i interés per altres cultures i altres llengües, el grau en Llengües Modernes i les seues Literatures és un primer pas per a definir els interessos propis, proporcionant la base necessària per a en un futur ampliar coneixements en l'àmbit que més li interesse a cadascun.

7-6-2018