Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

.
.
.
.

Patricia Ballesteros Caballo. Periodisme

10 de de maig de 2021

L'argument “vaig triar aquest grau perquè m'agrada molt escriure i llegir” és el més repetit quan el professorat ens pregunta què ens va impulsar a escollir el grau de Periodisme a la Universitat de València. No obstant això, després de tres anys cursant, he de dir que no es redueix tan sols a això. És clar que comunicar i informar sobre la realitat que ens envolta és l'objectiu principal del periodisme, però durant els quatre anys del grau vas descobrint a poc a poc que existeixen altres alternatives relacionades.

A la universitat entrem amb por, amb incertesa i, sobretot, amb molts dubtes: “Serà aquesta la carrera dels meus somnis?”, “Podré experimentar la vida universitària que tant he vist en les pel·lícules?”. Doncs bé, aquestes preguntes només les pot respondre un/a mateix/a amb el pas del temps. A més d'estudiar un grau amb el qual llaurar-se un futur professional, la Universitat de València permet viure l'etapa universitària de manera activa i desenvolupar diferents activitats. Entre elles, formar-se com a mentor/a del programa Entreiguals, que, a més de permetre ajudar als nous i les noves estudiants que inicien la seva etapa en la universitat, brinda l'oportunitat de conèixer a l'alumnat de diferents graus.

D'aquesta manera, no tot es resumeix a l'aula i a les classes. Malgrat que en elles es troben grans amics i grans docents, l'etapa universitària ho és tot, i sobretot, l'oportunitat de descobrir en què vols invertir la resta del temps de la teva vida. Quan entres en el grau de Periodisme descobreixes que no tot el nostre treball se centra en la televisió, la ràdio o la premsa, sinó que existeix un gran ventall d'opcions laborals.