Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

L'artista Marta Van Tartwijk exposa l'obra 'Dent de Llet' a la Facultat

  • 6 de novembre de 2023
Image de la noticia

La Universitat de València ha inaugurat la Mostra Art Públic, una iniciativa que busca transformar els campus de Burjassot i de Blasco Ibáñez en llocs d'intervenció artística efímera, oberts a la societat. L'exposició inclou una sèrie de projectes artístics que reflexionen sobre la relació entre l'art contemporani, la ciència i les ciències socials i humanes.

Aquest any, l'artista Marta Van Tartwijk ha presentat l’obra "Dent de Llet" a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació. La peça, que s’exposa fins al 24 de novembre a l’entrada del Saló d’Actes, és una reinterpretació d'una obra de l'autor Robert Ashley i explora les complexitats del discurs comunicatiu i involuntari.

L’obra, gravada amb micròfons de contacte des de la gola, registra una sèrie de sorolls i sons que es barregen amb el text original, creant una experiència única per a l'espectador.

Van Tartwijk explica que la seua obra busca generar un moment d'alienació i permetre als espectadors relacionar-se amb el seu entorn de manera nova i diferent. Sobre la inclusió de l'art contemporani en l'àmbit universitari, l'artista destaca la importància d'aquest tipus d'iniciatives, ja que la universitat és un lloc dedicat al pensament crític i a generar noves formes de pensar i de vincular-se amb el coneixement.

També sosté que el públic jove és naturalment receptiu a l'art contemporani, la qual cosa facilita la integració d'aquestes obres en el context universitari. "La joventut està molt oberta i predisposada a veure coses diferents", afirma.

Sobre el procés creatiu, Van Tartwijk revela que la seua inspiració prové de la vida quotidiana i els espais que freqüenta, especialment la seua obsessió per l'itinerari i els moviments corporals dins d'aquest espai. La seua necessitat d'experimentar coses i el seu desig de continuar fent art són els motors que impulsen la seua pràctica artística.

En aquesta entrevista l’artista explica les claus de la seua creació:  https://www.ivoox.com/entrevista-a-marta-van-tartwijk-audios-mp3_rf_118840244_1.html

 

Informació realitzada pels estudiants de Periodisme en pràctiques Raquel Folgado i Francesc Zamorano.