Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

Javier R. Pérez-Curiel exposa “Un cuerpo gira” a la FFTiC

  • 25 d’octubre de 2022
Image de la noticia

El poema de l’artista s’exhibeix a la façana de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació dins de la XXV Mostra d’art públic de la Universitat de València

L’artista Javier R. Pérez-Curiel va inaugurar el divendres 21 d’octubre l’exposició de l’obra “Un cuerpo gira” a la façana de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació. El poema és una de les dotze peces que configuren la XXV Mostra d’art públic de la Universitat de València, presentades al Campus de Blasco Ibáñez i Burjassot. La figura lluirà al centre fins el 18 de novembre de 2022.

“He utilitzat la façana com si fos paper”, confessa Pérez-Curiel, “pensant en les paraules com si foren materials escultòrics que es poden modelar”. El poema de lletres blanques exposat a la façana es distribueix en dues fileres paral·leles acabant per on comença i on es pot llegir “un cuerpo cuelga”.

La referència al cos es troba en que aquest està en continu moviment i genera situacions, com pot ser la sorgida el dia abans de la inauguració, el dijous 20 d’octubre, quan un grup de tècnics es despenjaren per la façana de la facultat per a col·locar les lletres on l’autor havia imaginat. “El procés creatiu és tot, des de l’adaptació a uns elements físics, com un edifici, o d’acció, al pressupost –afirma Pérez-Curiel–, però, amb tot, volia transmetre que el límit del que es pot dir està en allò que es pot veure”.

L’elecció d’un poema per a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació respon a la recerca de l’autor d’una referència a allò que es troba a l’interior de l’edifici. L’artista  considera “capital” adreçar l’art modern a la joventut per tal de que desenvolupen un interés cap a ell. “L’art és per a donar als demés”, matisa l’artista, “ha de servir per a un mateix, però també per a donar alguna cosa a la resta, sinó tal volta no és art”.

Informació elaborada per Carol Viciano Martorell

Imatges: