Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

Noves publicacions de ‘Quaderns’ dedicades als discursos de gènere i la representació de la violència franquista

  • 10 de gener de 2022
Image de la noticia

La revista ‘Quaderns de Filologia’, que edita la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, ha publicat els dos volums corresponents a les sèries Estudis Lingüístics i Estudis Literaris, que sumen 26 números. ‘Quaderns de Filologia’ està indexada a Scopus i compta amb el Segell de Qualitat de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT)

‘Quaderns de Filologia. Estudis Lingüístics’, amb el títol ‘Els discursos de gènere, violència i desigualtat social en l’era de la comunicació (digital)’ està dedicat a l’estudi i anàlisi dels discursos públics entorn del gènere, la violència i la desigualtat social en els mitjans digitals i, més concretament, la seua evolució i impacte polític, cultural, social i ideològic en l'era digital i les ‘noves’ formes de comunicació social, institucional i política. L'edició, a càrrec de Sergio Maruenda (Universitat de València, UV), Dolors Palau-Sampio (UV) i Maite Taboada (Simon Fraser University), aprofundeix en els discursos generats i canalitzats a través de l'anomenada societat en xarxa. El monogràfic consta de dotze articles que ofereixen un sòlid i consistent recorregut per les temàtiques plantejades, amb enfocaments metodològics diversos. En ell han participat 24 investigadors/es de catorze universitats.

'Quaders de Filologia. Estudis literaris' porta per títol ‘Contrafigures de la violència. Imatges, relats i arquetips de la perpetració dels crims del franquisme’ i se centra en la representació de la violència política del franquisme. El monogràfic, editat per Violeta Ros (UV), María Rosón (Universidad Complutense de Madrid) i Lurdes Valls (UV), és una invitació a la reflexió interdisciplinària entorn de la iconografia del perpetrador i a la memorialització de la perpetració en el context de la violència política del franquisme, atenent a les seues particularitats específiques. El volum inclou 10 articles a càrrec d’autors/es d’una dotzena d’universitats.