Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació Logo del portal

Mujeres para Dios, para la patria y para el hogar”. L’educació de les dones en el franquisme

  • 27 de novembre de 2019
Image de la noticia

“Mujeres para Dios, para la patria y para el hogar”. L’educació de les dones en el franquisme és el nom de l’exposició que, realitzada per l’alumnat de l’assignatura “Història de l’educació de les dones” de 4t de Pedagogia, intenta mostrar a l’alumnat de la Universitat, i al conjunt de la societat, cóm es va educar a les dones en la dictadura franquista, tant en l’àmbit escolar com en els de l’educació no formal i informal.

Mitjantçant l’exposició de materials de l’època recollits per l’alumnat, acompanyats de textos explicatius i d’unes atractives lones –dissenyades per Pau Lagunas-, s’intenta aportar una mirada crítica i no androcèntrica al voltant d’una educació de les dones que va estar marcada pel nacional-catolicisme i el sistema patriarcal.

Una exposició que romandrà al hall de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’educació des del 5 al 19 de desembre, amb el desig de que, lluny d’interpretacions nostàlgiques, els materials i elements exposats moguen a la reflexió i a l’anàlisi crític d’una etapa de més de 40 anys, que, degut als canvis socials i econòmics, va evolucionar en l’àmbit educatiu, sense perdre però els trets segregadors i discriminadors cap a les dones que van caracteritzar el franquisme.

L'activitat s'emmarca dins del Projecte d'Innovació de Centre de la Facultat i està oberta a tota la comunitat universitària.