Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Física Logo del portal

En la fase Nacional de l'olimpíada de Física celebrada en A Coruña del 4 al 7 d'abril, els estudiants seleccionats en la fase local a València  han obtingut els premis següents:

Damiá Torres Latorre, medalla d'Or i seleccionat per a participar en la XLV convocatòria internacional (Astana, Kazakhstan, 13-21 de Juliol 2014)

Joan Bernabeu Gómez, medalla de bronze

Alejandro Martos Berruezo, medalla de bronze

 

Ramón Martínez Tatay, menció d'honor

Carlos Orea Hueso, menció d'honor
 

 

L'Olimpíada de Física és una competició de caràcter internacional en què participen estudiants de nombrosos països i que organitza la Real Societat Espanyola de Física (RSEF) en la seua fase nacional. La Universitat de València -a través de la Facultat de Física i la Delegació per a la Incorporació a la Universitat- així com la Universitat Politècnica, s'encarreguen de la fase local de la competició, que va tindre lloc el passat 21 de febrer i consistix en una prova escrita de problemes i exercicis de Física.

Els estudiants de batxillerat que participen en esta prova opten als premis locals que inclouen, entre altres, la matrícula gratuïta del primer curs en la Universitat de València. I, a més, poden estendre la seua participació a les fases nacional (Enguany en A Coruña, 4-7 d'abril), iberoamericana (Asunción, Paraguay, setembre 2014) i a la XLV convocatòria internacional (Astana, Kazakhstan, 13-21 de Juliol 2014). Tots els estudiants preseleccionats reben un curs de física de més de 70 hores impartit per docents de les dos universitats, previ a la prova local de la competició. Tots ells han participat en l'acte d'entrega de premis junt amb les seues famílies i professors.

Van fer l'entrega de premis la Delegada del Rector per a la Incorporació a la Universitat, Mª José Lorente, la Directora d’Area d’Alumnat de la UPV, Ana Albors i la degana de la Facultat de Física, Soledad Gandia a més dels membres del Comité local organitzador de l'Olimpíada de Física de ambdues universitats.

Han quedat premiats i, per tant, classificats per a la fase nacional, els estudiants:

  Cognoms Nom Centre Professor/ra
1er Torres Latorre Damià IES Guadassuar Mª Isabel Claver
1er Martos Berruezo Alejandro IES Tavernes Blanques Santiago Peris
2n Martínez Morte Héctor IES Henri Matisse Desamparados Checa
2n  Bernabeu Gómez  Joan  IES El Cabanyal José Miguel Ayensa
3er  Orea Hueso  Carlos  Institución Cultural Domus  Francisco Sospedra
3er  Martínez Tatay  Ramón  San Pedro Pascual  Cresencio Pascual

 

Al març, curs pràctic de preparació de 3-4 sessions (unes 9-12 hores) per a l'equip seleccionat.

 

Olimpíada de Física

Les olimpíades de Física tenen caràcter internacional, amb diferents fases en què participen individualment milers d’estudiants. La Universitat de València i la Universitat Politècnica de València s’encarreguen d’organitzar la fase local de l’Olimpíada a la província de València. Els estudiants que hi participen opten als premis locals i a demés poden estendre la seua participació a les fases nacional, iberoamericana i internacional. A més a més, tots els alumnes preseleccionats reben un curs de física de 80 hores  previ a la prova local de la competició.

 Destinataris: estudiants de 2n de batxillerat matriculats en l’assignatura de Física.

Dates i lloc de realització: Prova de preselecció el dia 29 d'octubre  2013, curs de formació de novembre a finals de febrer de 2014 en diferents seus universitàries.

Organització: Facultat de Física

Col·laboració: Delegació per a la Incorporació, Real Societat Espanyola de Física.

Coordinació: Chantal Ferrer

En la xarxa: www.uv.es/fisica (dins l’apartat «Activitats per a batxillerat»)

AGENDA (2013-2014):

  • INSCRIPCIÓ per a participar en la fase local - del 14 al 28 d'octubre de 2013  en la web de la Delegació per a la Incorporació a la Universitat. www.uv.es/incorporaciouv    
  • PROVA DE PRESELECCIÓ per a formar un equip de 20 estudiants, que es realitzarà el dimarts 29 d'octubre del 2013 a les 16:00 hores.
  • CURS DE PREPARACIÓ per a l'Olimpíada, de novembre 2013 a febrer 2014, aproximadament 2 vesprades per setmana 3 hores cada sessió.
  • PROVA DE SELECCIÓ 20 de febrer de 201, a les 16 hores, a l'Aula 123 de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de València, per a seleccionar l'equip de 6 estudiants que representarà al districte universitari de València en la fase nacional.
  • LLIURAMENT DE PREMIS i proclamació dels estudiants seleccionats el  25 de febrer de 2014 a les 18 hores a la Sala de Projeccions de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de València.
  • CURS PRÀCTIC de preparació per a l'Olimpíada (fase nacional), per a l'equip seleccionat, 3-4 sessions de 3 hores cadascuna impartides en març 2014.
  • FASE NACIONAL de l'Olimpíada de Física (dates a concretar)