Logo de la Universitat de València Logo del portal

 • Mobilitat Fisioteràpia

La Universitat de València  a través del nou programa Erasmus+ ofereix subvencions per a una gamma àmplia d'accions i activitats en els camps de l'educació, la formació, la joventut i l'esport per al període 2014-2020.

Aquest nou programa se centra en l'aprenentatge formal i informal més enllà de les fronteres de la Unió Europea, amb una vocació clara d'internacionalització obrint-se a tercers països amb l'objectiu de millorar les capacitats educatives i formatives de les persones per l'ocupabilitat d'estudiants, professorat i treballadors i treballadores.

Erasmus+ oferirà a més de quatre milions d'europeus oportunitats d'estudiar, formar-se, adquirir experiència laboral i realitzar activitats de voluntariat a l'estranger. Erasmus+ finançarà associacions transnacionals entre institucions i organitzacions educatives, de formació i juvenils, destinades a fomentar la cooperació i tendir ponts entre el món de l'educació i el del treball per superar les manques de qualificació a què s'enfronta Europa.

Les accions del programa Erasmus + són:

 • Acció clau 1- Mobilitat de les persones per motius d'aprenentatge
 • Acció clau 2- Cooperació per a la innovació i l'intercanvi de bones pràctiques
 • Acció clau 3- Suport a la reforma de les polítiques
 • Activitats Jean Monnet
 • Esport

Les accions del programa Erasmus+ es divideixen en accions descentralitzades i accions centralitzades.

 • Les accions descentralitzades són gestionades en cada país del programa per les agències nacionals que són designades per les seues autoritats nacionals. A Espanya el Servicio Español para la Internacionalización de la Educación (SEPIE) és l'organisme autònom, dependent del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, que actua com a agència nacional per a la gestió, difusió, promoció i estudis d'impacte del nou programa Erasmus+ en l'àmbit de l'educació i la formació (2014-2020).
 • Les accions centralitzades es gestionen a escala europea per l'Agència de l'Àmbit Educatiu, Audiovisual i Cultural (EACEA) de la Comissió Europea, amb seu a Brussel·les.

Entre les accions del programa Erasmus+ destaca l'Acció clau 1- Mobilitat de les persones per motius d'aprenentatge (KA1).

Els objectius específics que persegueix l'acció KA1 són:

 • millorar el nivell d'aptituds i competències clau;
 • impulsar les millores en la qualitat, l'excel·lència en la innovació i la internacionalització en les institucions d'educació i formació;
 • promoure l'aparició i la conscienciació d'un espai europeu d'aprenentatge permanent dissenyat per a completar les reformes de les polítiques nacionals i per donar suport a la modernització dels sistemes educatius i de formació;
 • potenciar la dimensió internacional de l'educació i la formació, en particular mitjançant la cooperació entre el programa i les institucions dels països associats a l'educació superior;
 • millorar l'ensenyament i l'aprenentatge de les llengües;
 • promoure l'àmplia diversitat lingüística de la UE i la sensibilització intercultural.

Aquesta acció clau comprèn entre altres, els projectes de mobilitat per a estudiants i personal d'educació superior. Amb la finalitat de:

 • donar suport als educands en l'adquisició de competències amb l’objectiu de millorar el seu desenvolupament personal i la seua empleabilitat al mercat de treball europeu i fora d'aquest;
 • donar suport al desenvolupament professional de les persones que treballen en el camp de l'educació amb vista a innovar i a millorar la qualitat de l'ensenyament, la formació;
 • millorar, en particular, la competència en llengües estrangeres dels participants i  incrementar en ells la sensibilització i la comprensió d'altres cultures i països.

Aquests projectes promouen activitats de mobilitat d'estudiants (primer, segon o tercer cicle), i del personal docent i no docent, entre les institucions d'educació superior de països del programa i els països associats.

• Els països del programa són els 28 estats membres de la UE, l'antiga República Iugoslava de Macedònia, Islàndia, Liechtenstein, Noruega i Turquia.

• Els països associats fora d'Europa es divideixen en els grups següents:

 1. Balcans occidentals: Albània, Bòsnia i Hercegovina, Kosovo, Montenegro, Sèrbia.
 2. Països de l'est d'Europa: Armènia, Azerbaidjan, Bielorússia, Geòrgia, Moldàvia, territori d'Ucraïna reconegut pel dret Internacional.
 3. Sud del Mediterrani: Algèria, Egipte, Israel, Jordània, Líban, Líbia, el Marroc, Palestina, Síria, Tunísia.
 4. Federació Russa: territori de Rússia reconegut pel dret internacional.
 5. Àsia: Afganistan, Bangla Desh, Bhutan, Cambodja, Xina, Corea del Nord, Índia, Indonèsia, Laos, Malàisia, Maldives, Mongòlia, Myanmar, Nepal, Pakistan, Filipines, Sri Lanka, Tailàndia i Vietnam.
 6. Àsia central: Kazakhstan, Kirguizistan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan.
 7. Amèrica Llatina: Argentina, Bolívia, Brasil, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Cuba, Equador, El Salvador, Guatemala, Hondures, Mèxic, Nicaragua, Panamà, Paraguai, Perú, Uruguai, Veneçuela.
 8. Sud-àfrica.
 9. Amèrica industrialitzada: Canadà, els Estats Units.
 10. Àsia industrialitzada: Austràlia, Brunei, Hong Kong, Japó, Corea del Sud, Macau, Nova Zelanda, Singapur, Taiwan.

La Universitat de València en la convocatòria de 2015 ha obtingut mobilitats amb el Marroc, Palestina, Israel, Tunísia, Rússia, Xina i Sud-àfrica.

Abans que comencen les mobilitats s'ha d'establir un “acord interinstitucional” entre la Universitat de València i les universitats sòcies dels països seleccionats.

Aquest acord interinstitucional estableix els principis generals recollits en una Carta Erasmus d'Educació Superior (TIRI) i garanteix que ambdues o totes les parts es comprometen a complir-los.

L'acord interinstitucional també es podrà estendre per cobrir la mobilitat dels estudiants per a pràctiques o la mobilitat per a la formació, aprofitant els coneixements que les seues institucions associades posseïsquen sobre les empreses per identificar empreses o organitzacions de destinació a l'estranger.

Model d'acord interinstitucional

Preguntes freqüents

El nombre total de mobilitats concedides és de 68, distribuïdes de la manera següent:

1. Mobilitat d'estudiants per a estudi de primer cicle cap a/des de països associats

PAÏSOS             ENTRANT    IXENT

EL MARROC            7

PALESTINA              2

ISRAEL                    10

TUNÍSIA                     7

RÚSSIA                    11                   3

XINA                            6

SUD-ÀFRICA             2

2. Mobilitat de personal per a docència cap a/des de països associats

PAÏSOS               ENTRANT      IXENT

EL MARROC                1                1

PALESTINA                  1

ISRAEL                          3                1

TUNÍSIA                        1                 1

RÚSSIA                         1                 3

SUD-ÀFRICA                1

3.  Mobilitat de personal per a formació cap a/des de països associats

PAÏSOS              ENTRANT          IXENT

EL MARROC             1                      1

ISRAEL                       1

TUNÍSIA                      1

RÚSSIA                       1                      1
 

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies