Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Fisioteràpia Logo del portal

EXPOSICIÓ “DONES PIONERES DE LA FISIOTERÀPIA A LA COMUNITAT VALENCIANA

  • 23 de febrer de 2023
Image de la noticia

La Facultat de Fisioteràpia, celebra enguany el 8 de març, Dia Internacional de les Dones amb l'exposició “Dones Pioneres de la FIsioteràpia a la Comunitat Valenciana.”

L'exposició distingeix a 17 dones fisioterapeutes a les quals volem concedir el protagonisme que mereixen per les seues aportacions al desenvolupament professional de la Fisioteràpia a la Comunitat Valenciana.

L'objectiu d'aquesta exposició és doble: d'una banda, pretén visibilitzar a dones de la nostra comunitat avançades professionalment tant a nivell assistencial, com de gestió, docència i investigació, des de la creació dels estudis reglats en 1957. Per una altra, pretén trencar amb l'estereotip que els avanços en la Fisioteràpia o en la seua història depenen només d'homes, idea construïda i interpretada sobre la base del constructe de gènere (dimorfisme sexual).

Aquest projecte naix en la Comissió d'Igualtat de la Facultat i compta amb el comissariat del Dr. José Ángel González, fisioterapeuta especialista en Història de la Fisioteràpia. Aquesta exposició contribueix a retornar a aquestes dones el lloc que els correspon com a precursores del seu temps, mentre que els proporciona visibilitat, de manera que les nostres joves tinguen referents femenins per a aconseguir les seues aspiracions futures, contribuint al progrés i desenvolupament en igualtat de la nostra societat. Aquest homenatge a totes aquestes dones esperem aporte a les noves generacions il·lusió i un canvi de paradigma en els assoliments de la Fisioteràpia des d'una perspectiva de gènere i de formació en igualtat.

L'acte d'inauguració de l'exposició tindrà lloc el dimarts 7 de març de 2023, a les 13 hores en el Saló de Graus de la Facultat i comptarà amb la presència de les homenatjades, entre altres personalitats de l'àmbit universitari, polític i social. Es requereix confirmació d'assistència abans de l'1 de març de 2023 (963983185 o deganatfisio@uv.es).

L'exposició, que consta de 17 panells amb fotografies de les protagonistes, acompanyades d'una breu biografia de cadascuna d'elles, podrà visitar-se de manera gratuïta del 6 fins al 27 de març en l'hall de la Facultat de Fisioteràpia, de dilluns a divendres, en horari de 9 a 20 hores.

“Dones Pioneres de la Fisioteràpia a la Comunitat Valenciana” ha sigut promoguda per la Facultat de Fisioteràpia en col·laboració amb el Vicerectorat de Cultura i Societat i el Vicerectorat d´Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives (Unitat d´Igualtat) de la Universitat de València i l´Il.lustre Col.legi Oficial de Fisioterapeutes de la Comunitat Valenciana.

Programa