Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Fisioteràpia Logo del portal

Jornada: El paper de la fisioteràpia en l'abordatge de dones víctimes de violència de gènere

  • 25 d’octubre de 2022
Image de la noticia

Amb motiu del Dia Internacional d'Eliminació de la Violència Contra la Dona, la Comissió d´Igualtat de la Facultat de Fisioteràpia ha organitzat un taller sobre “El paper de la fisioteràpia en l’ abordatge de les dones víctimes de violència de gènere”.

La jornada, que es celebrarà dijous 1 de desembre de 2022, de 16 a 18 hores, a les aules M03 i M04 de la Facultat, serà impartida per la Prof. Dra. Cristina Bravo Navarro, de la Universitat de Lleida, Vicepresidenta del subgrup de Fisioteràpia en Salut Mental de la Associació Espanyola de Fisioterapeutes (AEF-SM) i especialista en el mètode Basic Body Awareness Therapy (BBAT).

En general, l´ objectiu d´aquesta acció és donar a conèixer a presents i futurs/es fisioterapeutes i altres/as professionals de la salut, l’existència de teràpies basades en la consciència corporal i moviment per a tractar les seqüeles com ara el dolor crònic en les dones víctimes de violència de gènere.

La sessió començarà amb una introducció teòrica (30 minuts) sobre diferents estudis amb perspectiva de gènere on s’ha evidenciat els efectes beneficiosos de teràpies basades en la consciència corporal i moviment sobre el dolor crònic pelvià secundari a l’abús sexual. Posteriorment es realitzarà un taller pràctic (90 minuts) introductori al mètode BBAT, una teràpia centrada en els recursos de la persona, enfocada a promoure la qualitat del moviment, implementant-ho en la vida diària mitjançant l’auto exploració i la pròpia experiència de l’aprenentatge del nou moviment.

Seria un plaer comptar amb la participació de totes i tots vosaltres

Inscripció gratuïta en línia (aforament limitat a 40places):

https://forms.gle/AwKxTgKtvFRvuoJ27

Llista d'enllaços: