Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Geografia i Història Logo del portal

Estudiants del Grau en Informació i Documentació visiten la Biblioteca Nacional d'Espanya i Arxiu del Mº d'Agricultura, Pesca i Alimentació

  • 7 de juny de 2023
Estudiants del G. en Informació i Documentació visiten la Biblioteca Nac. d'Espanya i Arxiu del M d'Agricultura, Pesca i Alimentació

Dijous passat 18 de maig, l'alumnat dels últims cursos del Grau en Informació i Documentació de la Universitat de València va realitzar una interessant visita a la ciutat de Madrid amb la finalitat d'ampliar els seus coneixements sobre el funcionament, organització, serveis i processos d'automatització de dues grans institucions: la Biblioteca Nacional d'Espanya i l'Arxiu del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.


En elles, els responsables de biblioteca i arxiu ens van preparar unes visites guiades. Ens dividim en dos grups de 20 persones per a fer la visita més personalitzada, i això ens va permetre conéixer de primera mà la importància de les tasques desenvolupades per a conservar, gestionar i difondre el patrimoni bibliogràfic i documental, així com ampliar els conceptes apresos en el Grau. Els professors coordinadors que ens van acompanyar en aquesta visita i van formar part d'aquesta experiència juntament amb nosaltres van ser Adolfo Alonso Arroyo i Gema Capilla Aledón, responsables de les assignatures Automatització de Centres i Arxivística II respectivament. En tot moment, vam estar atesos estupendament, podent formular preguntes sobre el funcionament dels serveis, les tasques que desenvolupen els professionals de la nostra disciplina i coneixent curiositats i la història d'aquestes dues institucions emblemàtiques.


A més, els alumnes vam poder gaudir d'un xicotet temps de descans entre les visites, la qual cosa ens va permetre explorar una mica la ciutat de Madrid i aprofitar a visitar algun museu, coincidint el viatge amb el Dia Internacional dels Museus. Tot això, ens va permetre passar temps millorant la nostra convivència com a grup i com a companys de classe.


Agraïm encaridament a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València les facilitats perquè aquest viatge haja sigut possible, i esperem que en el futur es puguen continuar realitzant activitats com aquesta, ja que resulten enriquidores per a l'alumnat, tant d'experiència vital com d'aprenentatge en la seua formació.

Raquel Martínez Cárdenas
Alumna del Grau en Informació i Documentació

Imatges: