Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Geografia i Història Logo del portal

Image de la noticia

El professor de la Universitat de València Pere Pau Ripollès, catedràtic del Departament de Prehistòria i Arqueologia, ha estat elegit vicepresident de l’International Numismatic Council (Consell Internacional de Numismàtica – CIN). Aquesta organització té com a objectiu promoure la Numismàtica i les ciències afins per facilitar la cooperació entre individus i institucions.

Els membres del CIN (http://www.inc-cin.org) -160 de 38 països- ho constitueixen institucions que acullen col·leccions numismàtiques públiques, les universitats, els organismes, institucions i societats numismàtiques sense caràcter comercial (locals, nacionals i internacionals) i les cases de moneda. 
 
El Departament de Prehistòria i Arqueologia és membre des de 2006. Durant el període 2009-2015 ha format part del Comité del CIN, que està integrat per nou membres, elegits per a un període de sis anys; durant aquest període el professor Pere Pau Ripollès va ser vocal, ocupant la funció d’editor de l’International Numismatic eNewsletter. Al setembre de 2015, es va celebrar l’Assemblea General en la qual es va ratificar la continuïtat del professor Pere Pau Ripollès en el Comité per a un nou període de sis anys, assumint el càrrec de vicepresident. La presidència l’ostenta el doctor Michael Alram, del Münzkabinett, Kunsthistorisches Museum, Viena. Les activitats del Comité comprenen, entre unes altres, la concessió de beques i ajudes a joves investigadors, el patrocini de projectes de recerca i l’organització dels congressos internacionals de Numismàtica.
 
El professor Pere Pau Ripollès ha centrat la seua recerca en la Numismàtica Antiga de la península ibèrica. Ha desenvolupat recerques en les més importants institucions numismàtiques. Ha estat finançat per investigar a l’Escola Espanyola d’Història i Arqueologia a Roma; el Cabinet de Médailles de París; la Universitat d’Oxford; el Department of Coins and Medals al British Museum, Londres; l’American Numismatic Society, Nova York (Visiting Scholar ANS Summer Seminar 2013), el Royal Coin Cabinet, Stockholm i la Universitat de Bolonya. Entre els estudis més rellevants destaquen ‘La circulación monetaria en la Tarraconense Mediterránea’ (València, 1983); ‘Le monete ispaniche nelle collezioni italiane’ (Roma, 1986); ‘Monedas Hispánicas’ (Madrid, 2000); ‘Roman Provincial Coinage’ (Londres-París, 1992); ‘Monedes Hispàniques de la Bibliothèque nationale de France’ (Madrid, 2005); ‘Las monedas provinciales romanas de Hispania’ (Madrid, 2010); ‘Roman Provincial Coinage. Consolidated Supplement’ (2015). Ha rebut les medalles ‘Jeton de Vermeil’, concedida per la Société Française de Numismatique, 1998; i ‘Allier de Hauteroche’, concedida per l’Académie des Inscriptions et Belles Lettres, Institut de France, 1999. És membre corresponent de la Real Academia de la Historia (Madrid).