Logo de la Universitat de València Logo Gerència Logo del portal

Gerència flexibilitza el règim de teletreball durant el mes d'agost

  • 21 de juliol de 2023
Image de la noticia

La instrucció de Gerència IUV 4/2023, publicada al tauler oficial d'anuncis de la UV el 20 de juliol, flexibilitza el règim de teletreball en agost de 2023, en eliminar el requisit de període presencialitat mínima des de la incorporació, i permetre una reducció el percentatge de personal en règim de teletreball, establert en el 50% en el Reglament. 

El Reglament de teletreball (ACGUV 14/2022, modificat per l’ACGUV 70/2023) estableix, en l’apartat q) del punt 3 de l’article 2 que "el personal que s’incorpore per primera vegada a un lloc de treball ha d’estar en règim de presencialitat durant els tres primers mesos des de la data efectiva d’incorporació, excloent a aquest efecte el mes d’agost, en el seu cas”. Així mateix, el punt 4 de l‘article 3 indica que “les diferents unitats han d’organitzar el règim de teletreball de manera que es complisquen les condicions següents: El primer dia de la setmana, tot el personal de la unitat ha d’exercir la seua jornada de manera presencial, de manera que s’assegure la coordinació de les tasques, La resta dels dies setmanals s’ha de garantir la presència almenys del cinquanta per cent del personal de la unitat (sense incloure en el còmput el personal exclòs, de conformitat amb l’article 2.3)”. A més, el punt 3 de l'esmentat article exposa que “les persones interessades que complisquen les condicions anteriors i reben l’autorització de la Gerència de la Universitat de València per a acollir-se al règim de teletreball, poden sol·licitar en la seua unitat administrativa fins a dos dies de teletreball setmanal”.

No obstant, i d’acord amb la disposició final primera del Reglament de teletreball la qual faculta a la Gerència de la Universitat de València a dictar les instruccions que siguen necessàries per a la implantació d’aquest reglament, Gerència ha emés aquesta instrucció per a la prestació de serveis en el mes d’agost de 2023 amb la flexibilització d’aquest règim, ateses les especials circumstàncies d’aquest període estival d’atenció reduïda als usuaris i usuàries i el tancament d’edificis. 

La instrucció disposa que el personal que no complisca el requisit d’haver estat en règim de presencialitat durant els tres primers mesos, sense incloure el mes d’agost, des de la data efectiva d’incorporació, podrà sol·licitar el règim de teletreball de manera excepcional només perquè siga efectiu en el mes d’agost de 2023, amb la finalitat de fer ús d’aquest règim els dies que no gaudeix de vacances i no siga possible accedir al seu lloc de treball per tancament de l’edifici.

Així mateix, en les setmanes en les quals els edificis es troben oberts, les diferents unitats podran reduir el requisit de la presència d’almenys del cinquanta per cent del personal de la unitat sempre que es programe l’atenció als usuaris I usuàries, s'avise amb l’antelació suficient i es done difusió d’aquesta programació. En aquest cas, caldrà comptar sempre amb el vistiplau del responsable de la unitat. Finalment, durant el mes d’agost, sempre que l’edifici romanga tancat, no hi haurà límit de dies de teletreball setmanal.