Logo UVGrado en Óptica y OptometríaFacultad de Física Logo del portal

Celebració de les XV Jornades de la Visió

  • 6 octubre de 2023
Image de la noticia

El passat dimecres 5 d’octubre es va celebrar a la sala Lise Meitner de la Facultat de Física la XV edició de les Jornades de la Visió, amb una gran afluència tant d’alumnat com de docents interessats en conèixer de primera ma com treballen les ONGs relacionades amb l’optometria.

El professor César Albarrán va actuar com a organitzador, junt amb la professora Isabel Signes, d’aquest event, i a més a més de moderador i presentador dels ponents.

La primera ponent, Jéssica Urrea, va explicar en la xarrada que portava per títol ‘Correció de l’error refractiu. Experiència en Senegal’, el conveni que el seu centre, el CIPF de Mislata, té amb l’ONG Visió sense Fronteres, mitjançant el qual, els alumnes del centre s’encarreguen d’arreplegar, reciclar, muntar i classificar ulleres que l’ONG després aprofita a les seues campanyes visuals.

El segon ponent, Jose Ricardo Albero, va contar en la seua xarrada ‘Cooperació i investigació en ciències de la visió’ com és possible fer investigació i, fins i tot, una Tesi Doctoral col·laborant amb una ONG, i quines poden ser les temàtiques i modes de procedir per a assolir una tasca d’estes característiques des de la seua experiència professional.

El tercer ponent, Jaime Moya, va parlar de la seua experiència com a oftalmòleg operant cataractes amb l’ONG Visió sense Fronteres en la seua xarrada titulada ‘La  cataracta, la primera causa de ceguesa reversible en el mon’, fent una comparativa entre el que nosaltres coneguem ací i els recursos dels que es disposen allí.

Per últim, el ponent Carles Fresno, amb la seua xarrada ‘Formació com a cooperació al desenvolupament. Ocularis’ va abordar un altre mode de cooperació, mitjançant la formació de professionals al país d’origen, per a que, en un futur pròxim, siguen autosuficients. En concret, va parlar dels projectes que actualment aquesta ONG (Ocularis) porta endavant formant a professionals en optometria pediàtrica.

Accés a algunes fotos d'aquesta jornada:

Foto 1      Foto 2      Foto 3      Foto 4

Foto 5      Foto 6      Foto 7      Foto 8

 

 

 

 


El departament d'Òptica i Optometria i Ciències de la Visió celebrarà el pròxim 4 d'octubre la XV edició de la jornada de la visió en el Saló de Graus Lise Meitner. La jornada de la visió se celebra en relació al dia Mundial de la Visió com un recordatori, perquè prenguem consciència de la importància de la cura de la salut visual.  Enguany el logo de “Love your eyes” ens convida a pensar en la importància de la seua salut ocular i en com podem protegir-la ara i en el futur. Quatre ponents ens exposaran la seua experiència en els camps de l'optometria i l'oftalmologia en projectes de cooperació internacional, tant des de l'assistència gratuïta com des de la formació de professionals en països de renda baixa. Jéssica Urrea Picazo és directora del cicle formatiu superior d'òptica i anteojería a Mislata i col·labora amb el projecte de prevenció de la ceguesa per error refractiu al Senegal. Jose Ricardo Albero (clínica Baviera Castelló) és optometrista i investigador i ens unirà aquestes dues facetes a la cooperació. Jaime Moya (clínica Baviera València) és un jove oftalmòleg que ja ha participat en diversos projectes de cooperació per a la prevenció de la ceguesa per cataracta a Àfrica. Carles Fresno és optometrista, investigador i voluntari en l'ONG Ocularis que es dedica principalment a la formació en país en vies de desenvolupament. 
Per a premiar als assistents, se sortejaran uns regals en acabar la jornada. L'entrada és gratuïta i està oberta a la comunitat universitària.

Accés al cartell d'aquesta jornada