Logo UVGrau en SociologiaFacultat de Ciències Socials Logo del portal

Conferència: Ampliant l'espai violeta: Estratègies enfront de l'assetjament sexual

  • 23 de gener de 2023
Image de la noticia

Día 2 de març - 11 h. Sala d'Actes de la Facultat

amb Sonia Rodríguez LLamas, jurista experta en Dret de Familia

Isabel Núñez Ruiz, psicòloga experta en violències masclistes

Dia 2 de març a les 11 hores en la Sala d'actes de la Facultat de Ciències Socials, es donara la conferència:  Ampliant l'espai violeta: estratègies enfront de l'assetjament sexual, amb la participació de Sonia Rodríguez Llamas, jurista experta en Dret de Família i Isabel Nuñez Ruiz, psicòloga experta en violències masclistes.  Ambdues presten assessorament en el Espai Violeta de la Unitat d'Igualtat de la Universitat de València.

L'ASSETJAMENT SEXUAL és qualsevol comportament, verbal o físic, de naturalesa sexual que tinga el propòsit o produïsca l'efecte d'atemptar contra la dignitat d'una persona, en particular quan es crea un entorn intimidatori, degradant o ofensiu. Però en moltes ocasions resulta complex aplicar aquesta definició a situacions concretes en l'àmbit universitari. Llavors, solem preguntem en quina mesura certes expressions i actituds podrien estar enquadrades dins del que es considera assetjament sexual.

La conferència cerca facilitar les alertes que ens permeten identificar les situacions d'assetjament i, a més, eines per a afrontar-ho i, si és possible, neutralitzar-ho. Però també, per a demanar ajuda. Així mateix, s'analitzarà la forma en què és possible ampliar els espais segurs d'una forma col·lectiva.