Universitat de ValènciaUniversitat Politècnica de ValènciaInteruniversitari d'Investigació de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic Logo del portal

• Dr. Carlos Angulo Barrios  

Institut de Sistemes Optoelectrònics i Microtecnologia  

Universitat Politècnica de Madrid. Espanya  

Nanoforats d'alumini: Una plataforma material de bona relació cost-qualitat per a biosensors òptics  

L'alumini és molt més barat que l'or, però el seu ús com a material plasmònic en biosensors està restringit a causa de la seva corrosió. En aquesta ponència es presenta un mètode per superar el problema amb aplicacions biosensoras de nanoforats d'alumini.

 

• Dr. Michel Baltas  

PNASM  

Universitat de Paul Sabatier. Toulouse III. França  

Concepció i elaboració d'agents antiaterogènics inspirats en fragments naturals.  

Les Lipoproteïnes de Baixa Densitat Oxidades (LDLox) són aterogèniques i citotòxiques quan contenen grans quantitats de carbonil bioreactiu i productes de peròxid de lípids avançats. Hem desenvolupat una sèrie d'hidrazones (poli)fenòliques sintètiques basades en vanil·lina i altres plataformes relacionades. Es presentaran les seves propietats antioxidants, citoprotectores i de captura de radicals in vivo. Es proposarà un raonament.

 

• Dr. Jesús Brezmes Llecha  

DEEEA-ETSE  

Universitat Rovira i Virgili. Tarragona. Espanya  

Processament de dades i anàlisi estadístic en mesures experimentals  

El processament de senyals és un pas clau en el procés de conversió de dades brutes en informació útil. Els sistemes analítics moderns proporcionen una quantitat de dades que ja no poden ser processades manualment. A més, obtenir mostres i mesurar-les requereix un gran esforç i resulta que les matrius de dades tenen més variables (columnes) que mesures (files). El problema es coneix com a "curs de dimensionalitat" i indueix a sobrecarregar models matemàtics o de reconeixement de patrons. En la ponència revisarem estratègies de preprocesament per superar el problema i quins són els millors models matemàtics per evitar aquesta sobrecàrrega i obtenir la millor generalització possible. A més, veurem com l'anàlisi estadístic és un pas clau a l'hora de provar la generalització dels resultats.

 

• Dr. Francisco Fabregat Santiago  

Grup d'Instruments Fotovoltaics i Optoelectrònics  

Universitat Jaume I. Castelló. Espanya  

Model d'impedància per a sensors amb nanocircuitos  

Els immunosensors proporcionen una alta sensibilitat i selectivitat a l'hora de detectar components específics en baixes concentracions. Una de les formes per aconseguir aquesta precisió és reduir la mida del sensor al mínim. D'aquesta manera, efectes falsos com la difusió de límits o la senyal de soroll de fons es poden reduir al mínim i es fa senzill integrar tècniques com l'anàlisi impedimètrica en els sensors.

 

• Dr. Eduard Llobet Valero  

DEEEA-ETSE  

Universitat Rovira i Virgili. Tarragona. Espanya  

Avançaments i perspectives de futur dels nanotubs de carboni funcionalitzats per al reconeixement molecular del benzen  

Es coneix la feble interacció entre els nanotubs de carboni i els COV en general i els COV aromàtics en particular. Així que funcionalitzar les parets dels nanotubs de carboni és essencial per millorar la sensibilitat. Repassarem l'ús de plasma fred per filtrar grups funcionals en les parets dels nanotubs i diferents mètodes per decorar-los amb metalls o nanopartícules d'òxid metàl·lic per aconseguir sensors de gas resistents. Després revisarem i debatem sobre els nostres últims resultats en l'ús de receptors de compostos aromàtics amb interacció feble com el CH-π i π-π per atrapar agents aromàtics (p. ex. benzen) i així obtenir una gran sensibilitat i selectivitat.

 

• Dra. Mª Luz Rodríguez Méndez  

Sensor Group  

Universitat de Valladolid. Espanya  

Sensors voltimètrics nanoestructurats per a la detecció d'antioxidants  

Els antioxidants són compostos que eviten o retarden l'oxidació d'altres molècules. Per tant, la ingesta d'antioxidants de productes rics en antioxidants (oli d'oliva, fruites o verdures entre d'altres) és beneficiosa per a la salut. A més, molts antioxidants com els polifenols influeixen en les característiques organolèptiques dels aliments i preserven els aliments de l'oxidació ocasionada pel medi ambient.

 

• Dr. Michele Sessolo  

Institut de Ciència Molecular (ICMol)  

Universitat de València. Espanya  

Polímers electrònics per a biosensors  

El camp dels biosensors ens ha facilitat materials i instruments amb una combinació de propietats úniques, com la conductivitat mixta d'ions i electricitat, flexibilitat mecànica i biocompatibilitat, així com la capacitat de refinar les propietats dels materials a través de síntesi química o mimetitzant-se amb molècules actives. Presentaré exemples d'elèctrodes i transistors orgànics, que estan cridant cada vegada més l'atenció com els elements d'una nova generació de sensors i pròtesis.

 

• Dra. Stella Vallejo Vargas  

Departament de microelectrònica  

Brno University of Technology. República Txeca  

Despositat de vapor químic per aerosol de nanofilaments d'òxid metàl·lic funcionalitzat per a sensors de gas resistents als químics  

La presentació tractarà sobre l'ús de despositat de vapor químic per aerosol (AACVD) per sintetitzar nanofilaments d'òxid metàl·lic funcionalitzat. Aquest mètode s'ha utilitzat recentment per fabricar microsensors de gas resistents als químics altament funcionals basats en nanofilaments d'òxid de tungsten funcionalitzats amb partícules de segona fase (Au, Pt, Cu2O i Fe2O3), la qual cosa demostra que sintetitzar, funcionalitzar i integrar nanofilaments en microaparells de silicona o polímer pot fer-se en un sol pas de processament, la qual cosa pot ser molt atractiva per a la indústria.