Universitat de ValènciaUniversitat Politècnica de ValènciaInteruniversitari d'Investigació de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic Logo del portal

Carmen Jerónimo, Institut Oncològic Portuguès de Porto (Portugal)  

La professora Carmen Jerónimo és la Directora del Centre de Recerca IPO de Porto i Directora de la Biologia del Càncer i del Grup Epigenètic a l'Institut Oncològic Portuguès de Porto (IPO Porto), on exerceix com a Catedràtica Convidada en Patologia i Genètica Molecular a la Universitat de Porto (UP), on també supervisa el Màster en Oncologia. Va completar la seva Llicenciatura en Biologia, Màster en Oncologia, Doctorat en Ciències Biomèdiques, i la seva Habilitació com a Catedràtica en Patologia i Genètica Molecular a la UP, amb el seu Doctorat realitzat a la Universitat Johns Hopkins, centrant-se en les alteracions genètiques i epigenètiques en el càncer de pròstata. Des que va establir el seu propi grup de recerca independent a IPO Porto l'any 2008, el seu treball s'ha centrat a entendre l'epigenoma de les cèl·lules tumorals, identificant els canvis epigenètics fonamentals en el càncer, i desenvolupant biomarcadors i teràpies centrades en l'epigenètica. Ha mentoritzat nombrosos estudiants de Doctorat i Màster, té una patent relacionada amb la detecció del càncer de bufeta, i participa en grans projectes internacionals, incloent-hi els finançats per la UE. La professora Carmen Jerónimo també està activament involucrada en diverses comunitats científiques, sent la Presidenta de la secció d'Investigació Urològica (ESUR) de l'Associació Europea d'Urologia (EAU) i Presidenta de l'Associació Portuguesa per a la Investigació del Càncer (ASPIC). També ha ocupat càrrecs com a editora de la secció de Clínica Epigenètica a Frontiers in Genetics i a Frontiers in Cell and Developmental Biology, a més d'haver contribuït àmpliament a la literatura científica amb més de 250 publicacions en revistes de renom.

Nathan McClenaghan, Centre Nacional de la Recherche Scientifique (CNRS) de Bordo (França)  

El Dr. Nathan McClenaghan és Director de Recerca al Centre Nacional Francès de Recerca Científica (CNRS), situat a la Universitat de Bordo (Habilitació 2007). Va obtenir el seu Doctorat a la Universitat Queen de Belfast (Regne Unit) sota la supervisió de la professora de Silva (fotoquímica supramolecular, 2000). Abans de formar part del CNRS l'any 2003, va realitzar una estada postdoctoral en fotoquímica inorgànica (amb S. Campagna, Universitat de Messina, 2000-2001), i a Bordo en ful·lerens autoensamblats (2002-2003). La seva recerca actual es centra principalment en els processos fotoquímics/fotofísics en arquitectures supramoleculares de disseny sintètic. Ara és vicepresident del grup de Química Supramolecular i del grup de Fotoquímica Francesa de l'Associació Química Francesa.

Nako Nakatsuka, Laboratori de Nanotecnologia Química de Lausana (Suïssa)  

La Dra. Nako Nakatsuka és professora assistent «tenure track» a l'Institut Neuro-X de l'EPFL. Nako Nakatsuka dirigeix el Laboratori de Nanotecnologia Química (CHEMINA), centrat en tecnologies translacionals pioneres que afecten la salut humana. El seu equip multidisciplinari treballa a la intersecció de la química, l'enginyeria i la neurociència, per desenvolupar estratègies pràctiques i innovadores per donar suport a pacients que pateixen trastorns cerebrals. Nako es va criar a Tòquio, Japó, i es va traslladar als EUA per estudiar Química a la Universitat de Fordham (Bronx, NY), i va fer el seu Doctorat a UCLA (Los Angeles, CA). Després de rebre una beca de recerca postdoctoral de l'ETH Zurich, es va traslladar a Suïssa i es va quedar com a científica veterana. Gràcies al seu treball independent a Zuric, va ser nomenada Pionera del MIT Menor de 35 anys el 2021, va rebre el Premi iCanX Young Scientist el 2022, i el Premi ACS Nano Lectureship i el Prix Zonta el 2023. Nako també està profundament involucrada en la justícia social, la divulgació i l'educació. Ha rebut diversos premis per la seva docència i va il·lustrar un llibre de química per a nens: «A is for Atom: ABCs for Aspiring Chemists», per inspirar la següent generació de químics.

Wei Gao, Institut de Tecnologia de Califòrnia (EE.UU)  

El Dr. Wei Gao és professor adjunt d'Enginyeria Mèdica, becat per Ronald i JoAnne Willens, i Investigador de l'Institut amb Legat Mèdic a l'Institut de Tecnologia de Califòrnia. Va obtenir el seu Doctorat en Enginyeria Química a la Universitat de Califòrnia, San Diego, el 2014, seguit d'una beca de recerca postdoctoral a la Universitat de Califòrnia, Berkeley, de 2014 a 2017. Ara és editor associat per a Science Advances, npj Flexible Electronics, Biosensors & Bioelectronics, i Sensors & Diagnostics. Els seus èxits li han valgut diversos premis i honors, com el Premi NSF Career, el Premi ONR Young Investigator, el Premi IAMBE Early Career, la Beca de Recerca Sloan Research, el Premi Pittsburgh Conference Achievement, el Premi IEEE EMBS Early Career Achievement, el Premi IEEE Sensor Council Technical Achievement, el Premi Falling Walls Breakthrough of the Year 2023 en Enginyeria i Tecnologia, el Premi 3M Non-Tenured Faculty, el MIT Technology Review 35 Innovators Menors de 35, el Premi ACS DIC Young Investigator, i el Premi Materials Today Rising Star. També ha estat reconegut com a Científic Jove del Fòrum Econòmic Mundial, Investigador Altament Citats (Web of Science) i és membre de la Global Young Academy. Els seus interessos de recerca cobrixen una àmplia gamma d'àrees, incloent-hi sensors ponibles, bioelectrònica, electrònica flexible i micro/nanorobòtica.