Universitat de ValènciaUniversitat Politècnica de ValènciaInteruniversitari d'Investigació de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic Logo del portal

Ciència, innovació i col·laboració per a un futur blau

  • 10 de novembre de 2025
Image de la noticia

Més del 50 % del peix que consumim ja prové de l’aqüicultura, un sector on la ciència i la sostenibilitat s’uneixen per a alimentar el món sense esgotar els recursos marins.

Hui celebrem el Dia Mundial de la Ciència, destacant que el grup d’investigació Senyal i Mesura en Química (SyM) de l’Institut d’Investigació en Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic (IDM) de la Universitat Politècnica de València (UPV) contribueix activament dins del projecte nacional ThinkInAzul al desenvolupament de biosensors innovadors per a la detecció ràpida i fiable de paràsits en espècies aqüícoles de gran valor.

Aquest treball reflecteix la importància de la col·laboració multidisciplinària i la transferència de coneixement des de la investigació cap al sector productiu, afavorint una aqüicultura més segura, eficient i sostenible.

La ciència aplicada no sols impulsa la innovació tecnològica, sinó que també acosta solucions reals a la societat.

#Ciencia #Innovación #Acuicultura #ThinkInAzul #IDM #UPV #Biosensores #TransferenciaDeConocimiento