- Posseir i comprendre coneixements que aportin una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i / o aplicació d'idees, sovint en un context de recerca.
- Que els estudiants sàpiguen aplicar els coneixements adquirits i la seua capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seua àrea d'estudi.
- Que els estudiants siguen capaços d'integrar coneixements i afrontar la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, sent incompleta o limitada, incloga reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.
- Que els estudiants sàpiguen comunicar les conclusions (i els coneixements i les raons últimes que les sustenten) a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.
- Que els estudiants posseïsquen les habilitats d'aprenentatge que els permeten continuar estudiant d'una forma que haurà de ser en gran manera autodirigida o autònoma.
- Ser capaços d'obtenir i de seleccionar la informació i les fonts rellevants per a la resolució de problemes, elaboració d'estratègies i assessorament a clients.
- Conèixer i utilitzar amb fluïdesa les categories, prescripcions i procediments rellevants per a cada cas i els seus antecedents i solucions més significatives.
- Elaborar i manejar els escrits, informes i procediments d'actuació més idonis per als problemes suscitats.
- Adquirir els instruments per a poder planificar, ordenar i canalitzar activitats de manera que s'eviten en la mesura que es puga els imprevistos, es prevegen i minimitzen els eventuals problemes i s'anticipen les seues solucions.
- Contemplar en conjunt i tenir en compte els diferents aspectes i les implicacions en els diferents aspectes de les decisions i opcions adoptades, sabent triar o aconsellar les més convenients dins de l'ètica, la legalitat i els valors de la convivència social.
- Saber treballar en equips multidisciplinaris reproduint contextos reals i aportant i coordinant els propis coneixements amb els d'altres branques i intervinents.
- Ser capaços d'integrar-se en equips, tant en funció de directius o coordinadors com a funcions específiques acotades i en funcions de suport al propi equip o altres.
- Participar en debats i discussions, dirigir-los i coordinar-los i ser capaços de resumir i extreure'n les conclusions més rellevants i acceptades per la majoria.
- Utilitzar les diferents tècniques d'exposició-oral, escrita, presentacions, panells, etc-per comunicar els seus coneixements, propostes i posicions.
- Projectar sobre problemes concrets els seus coneixements i saber resumir i extractar els arguments i les conclusions més rellevants per a la seva resolució.
- Analitzar la construcció social dels sexes des d'un enfocament interdisciplinari.
- Qüestionar els discursos hegemònics de les disciplines des d'una perspectiva crítica feminista.
- Capacitar i aportar instruments d'anàlisi que permeten detectar les diverses manifestacions de discriminació sexual en el pensament científic, filosòfic, polític i ètic.
- Conéixer els models teòrics i els principals arguments que es defenen en les tesis defeses per les autores o autors de les teories feministes i relacionar els problemes de les teories feministes amb la reflexió filosofico-teòrica."
- Aconseguir el coneixement i el maneig dels textos legals a fi que es puguen percebre les desigualtats en les normes que regulen els drets.
- Adquisició dels coneixements fonamentals sobre la història de la diferència de sexes, en els èpoques moderna i contemporània.
- Correcció i precisió en l'ús de la nova terminologia històrica produïda des de la historiografia feminista i habilitat per a analitzar i contextualitzar textos històrics i material iconogràfic relacionats amb els nous temes que es plantegen.
- Manejar amb propietat els conceptes bàsics que afecten els grups, xarxes i moviments socials i desenrotllar una sensibilitat crítica, entesa com a capacitat de qüestionar els juís previs que organitzen l'experiència social en la vida quotidiana.
- Capacitat per entendre i qüestionar el poder de la imatge quant a la naturalització dels estereotips de gènere i a la configuració desigual de l'imaginari sociosexual contemporani.
- Potenciar el coneixement i el maneig de distintes teories (teories de la comunicació, teories feministes postestructuralistes, teoria psicoanalítica) per a l'anàlisi del discurs.
- Aprendre a relacionar els continguts de les assignatures del màster per obtenir una visió conjunta de les qüestions de gènere i la seua incidència en la millora de l'organització de la societat.
- Conéixer instruments per a l'estudi de les migracions des de la perspectiva de gènere.
- Desenvolupar la capacitat per a qüestionar els discursos hegemònics de les disciplines clíniques des d'una perspectiva crítica.
- Desenvolupar la capacitat per a detectar i desxifrar els mecanismes discriminatoris i les implicacions de les condicions de vida en el desenrotllament de la salut i en la seua prevalença diferencial entre els sexes amb una perspectiva interdisciplinària en l'estudi de les relacions salut-malaltia.
- Adquirir solidesa en els coneixements bàsics sobre les relacions violentes en el context de la discriminació de gènere, identificant i reconeixent diferents tipus de violència cap a les dones.
- Capacitat per a formular estratègies de solució de problemes en diferents contextos discriminatoris en què desenrotllen pautes de relació de violència contra les dones. Desenrotllaments jurídics, intervenció i prevenció.
- Aprendre a reconceptualitzar les categories i potenciar criteris que permeten l'avanç cap a una superació de la divisió sexual del treball que redunde en un major benestar individual i col·lectiu.
- Conéixer ferramentes d'anàlisi sobre la cultura organitzacional actual, el mainstreaming de gènere i les estratègies d'igualtat d'oportunitats.
- Capacitar els estudiants per dissenyar, elaborar i realitzar avaluacions de polítiques públiques des de la perspectiva de gènere.
- Desenvolupar un projecte d'investigació amb perspectiva de gènere.
- Conèixer el concepte i, sobretot, la justificació de les mesures d'acció afirmativa.
- Conéixer el principi d'igualtat en el sistema jurídic espanyol i en el de la Unió Europea i les polítiques públiques europees, estatals, autonòmiques i locals per a la igualtat entre dones i hòmens.
- Habilitats per seleccionar bibliografia i informació rellevants, tant en els recursos de suport en paper (a través de la biblioteca i l'hemeroteca) com en cerques en Internet i accés a biblioteques virtuals.
- Conéixer les metodologies qualitatives per a la comprensió i el diagnòstic de la realitat de les dones.
- Analitzar l'organització social del treball: treball productiu, treball reproductiu.
- Conéixer normes jurídiques reguladores de l'àmbit laboral des de la perspectiva de gènere.
- Desenvolupar la capacitat d'observar la salut i la malaltia en les dones com a fenòmens multidimensionales (físic, psíquic i social) .
- Conéixer els objectius i continguts d'una educació no sexista i desenrotllar la capacitat per a elaborar un projecte coeducatiu.
- Desenvolupar capacitats de comprensió de la complexitat del procés psicosocial que sustenta la violència contra les dones.
- Capacitat d'identificació de les situacions de violència de gènere; detecció preventiva de l'inici dels cicles de violència i dels processos de dominació masculina. Coneixement dels recursos tant legals com de protecció existent.
- Reconéixer i utilitzar adequadament els conceptes bàsics de les polítiques de benestar social des de la perspectiva de gènere.
- Adquirir els coneixements teoricopràctics de com treballar amb dones des de la intervenció col·lectiva.
- Conéixer l'abast de la participació social de les dones.
- Conéixer la figura professional de l'Agent d'Igualtat.
- Adquirir coneixements per realitzar projectes que tant en el disseny com en l'aplicació i l'avaluació impulsen polítiques públiques d'igualtat.
- Adquirir els coneixements pràctics per a realitzar projectes d'intervenció i plans d'igualtat en l'àmbit públic i en l'empresa privada.
- Conèixer institucions, entitats o empreses en què es pot exercir l'exercici professional com a experta en gestió de polítiques d'igualtat.