Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Estudis de les Dones Logo del portal

El programa Dona i desenvolupament va començar el curs 1995-96.  Va ser un projecte conjunt del IUED amb el Vicerectorat de Política Científica i Col·laboració Internacional.

La Cooperació Universitària al Desenvolupament és part essencial del compromís social de la Universitat de València, la labor de la qual per a aconseguir el desenvolupament humà i sostenible dels països amb els quals es coopera està vinculada a la docència i la investigació. Entre els objectius essencials per a aconseguir-ho està l'equitat de gènere i l'enfortiment de les capacitats i autonomia de les dones.

Les Beques Dona i Desenvolupament del Programa de Cooperació 0’7 van destinades a estudiants de països en desenvolupament. La presència en la nostra Universitat d'aquestes estudiants, des del curs 1995-96 fins al moment actual, ha sigut possible gràcies a les beques finançades pel Patronat Sud-Nord. El IUED s'encarrega de l'acolliment, de l'assignació d'una tutora entre les professores del Institut i de la integració en les diverses activitats culturals organitzades.

Des del curs 1995 al 2004 realitzaven els cursos del Programa de Doctorat: Gènere, Coneixement, Subjectivitat i Cultura. A partir del curs 2008-2009 les becàries s'incorporen com a alumnes del Màster Oficial en Gènere i Polítiques d'Igualtat de la Universitat de València. Al llarg de dues dècades del programa,  s'han format en estudis de gènere quasi un centenar de becàries de diferents països del Magrib i de Llatinoamèrica, procedents d'Algèria, Egipte, el Marroc, Tunísia, Brasil, Colòmbia, Cuba i Equador.