Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari López Piñero Logo del portal


Vincent Denis: "Police, papers and identification in eighteenth-century France".

Presentació de les investigacions del professor Vicent Denis al voltant de les transformacions ocorregudes dins de l’àmbit de la identificació a França durant segle XVIII. La conferencia fa un repàs ampli dels canvis pel que fa a tècniques, procediments, personal identificador (policies, jutges, militars, clergues) i cossos identificats (desertors, cadàvers, viatgers, delinqüents, etc.). Aquests canvis estan situats al context més general de la història de la identificació. Vincent Denis és autor juntament amb Ilsen About d'una de les primeres obres de síntesis de la història dels règims d'identificació: Historia de la identificación de les personas (Barcelona, Ariel, 2011).

 


 

El seminari "L'identificació de les víctimes del franquisme" a càrrec del metge forense Francisco Etxeberria Gabilondo que tingué lloc el 10 Febrer de 2016 a les 16 h al saló d'actes de l'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència "López Piñero".
El professor Etxeberria va respondre a les qüestions plantejades pels periodistes de Radio Klara dins del programa "La Luna sale a tiempo" i també va oferir una entrevista respecte a l'informe que prepara per al Parlament Basc respecte a la tortura.