Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

  • ARTEC
Projecte Singular i Estratègic ENTEPRASE. Investigacions en Tecnologies de Tractament Guiat per Imatge i Simulació per a una Pràctica Clínica Segura (PSE-300000-2009-5, Subprojecte PSS 300000-2009-26).
Descripció

La participació de l'IRTIC se centra en els sistemes de localització i guiat 3D per a les tècniques de Radioteràpia Intraoperatòria ( RIO ) integrant principalement en el subprojecte S3 del projecte global .
L'objectiu principal d'aquest subprojecte S3 és l'estudi de la viabilitat de la utilització de tecnologies que permetin el guiat mitjançant imatge del tractament aplicat a un pacient. En particular , les tècniques emprades permetran augmentar la seguretat amb què es realitzen els tractaments de radioteràpia intraoperatòries, si bé, les tecnologies desenvolupades poden tenir una repercussió interessant en altres especialitats quirúrgiques. Per a això es plantegen els següents objectius específics

  • Estudiar i proposar diferents sistemes de posicionament que permetin localitzar i integrar en un únic sistema de coordenades diferents elements de l'escenari de tractament: pacients, equipament, instrumental i estudis d'imatge pre i intra operatòria,  millorant d'aquesta manera la presa de decisions i la documentació del procediment.
  • Valorar la introducció de diferents tècniques d'imatge en l'escenari de tractament , avaluant les dificultats de la seva utilització , la seva precisió i la seva aportació al procés
  • Dissenyar i proposar tècniques de segmentació multiórgano, d'òrgans complets i d'estructures rellevants per al tractament.
  • Dissenyar tècniques de registre d'imatges que resultin adequades per posar en concordança diferents estudis d'imatge, tant pre com intraquirúrgicos, de diferents modalitats, tenint en compte l'aportació de les tècniques de posicionament a aquest procés.

Els resultats d'aquest projecte permetran valorar l'aportació de les diferents tècniques d'imatge intraquirúrgica, dels sistemes de navegació i dels algorismes de registre i segmentació d'imatges al procés de RIO. Fins ara cap d'elles s'ha emprat en aquest tipus de procediments quirúrgics, pel que és un projecte completament nou.

El projecte ha rebut finançament del Ministeri de Ciència i Innovació, dins del Pla Nacional d'Investigació Científica, Desenvolupament i Innovació Tecnològica 2008-2001.

 

Data d'inici
2009 Desembre
Data de finalització
2011 Juny
Entitats col·laboradores:

GMV,Fundacion General Hospital Gregorio Marañón