Logo de la Universdad de Valencia Logo Facultad de Magisterio Logo del portal

CONGRÉS INTERNACIONAL SOSTENIBILITAT CURRICULAR I ODS EN LA FORMACIÓ UNIVERSITÀRIA

  • 30 mayo de 2022
Image de la noticia

La Universitat de València està treballant en l'I Congrés Internacional de Sostenibilitat i els Objectius de Desenvolupament Sostenible en la formació universitària que es desenvoluparà durant els dies 6 i 7 d'octubre. 

La intenció és crear un fòrum d'intercanvi científic per a donar resposta als compromisos docents per a lluitar contra la desigualtat, la protecció del medi ambient o els drets de les persones, entre altres objectius prioritaris de l'Agenda 2030. S'abordaran les eines i els coneixements necessaris per a assumir el repte de reorientar la manera d'enfocar la docència per a una transició digital i ecològica justa i igualitària. Aquests són reptes docents que han de rebre la nostra atenció amb independència de l'àrea de coneixement de què es tracte. La Comissió Europea i els Estats membres de la Unió Europea estan treballant per crear un marc de competències que millore la qualitat de l'educació i la formació del professorat, segons consta a través del Marc Europeu sobre Competències en Sostenibilitat 

Per això, l'I Congrés Internacional de Sostenibilitat i els Objectius de Desenvolupament Sostenible que se celebrarà en el *Jardí *Botànic de la Universitat de València serà un referent en el que a transformació del model docent i alineació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible es refereix. El que a més, suposa un estímul també per a la investigació quant a identificar temes emergents i epistemologies innovadores. De fet, la Universitat de València recentment ha sigut reconeguda com l'octava en la posició mundial referent al ODS 4 (educació de qualitat i inclusiva), segons THE University Impact Rànquings.


Esperem comptar amb el vostre suport per a pensar en el potencial que ofereix l'Agenda 2030 dins de les nostres aules i treballar des de les Universitats per aquest compromís de canvi, tal com ens demana Nacions Unides.