Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Continguts i Formats Audiovisuals Logo del portal

"Cada mòdul serveix per a entendre i portar a la pràctica la realització d'un contingut que puga ser emès"

22 de d’abril de 2016

Cristina Moratalla Romero

Ceuta, Espanya

Em vaig inscriure en aquest màster, el Màster en Continguts i Formats Audiovisuals, poc després de veure el que m'oferia. Acabava de graduar-me en Periodisme i, abans d'aventurar-me a ampliar la meua formació en l'àmbit de l'audiovisual per tot allò que s'escapava de l'adquirit en la meua carrera, vaig decidir que havia de saber més de la pròpia televisió, del que s'ocultava després de bambalines, en els caps dels productors, guionistes, etc., i de les noves tendències que possibilitava tot el multimèdia.

Intuïa que en aquest màster no anava a trobar formació tècnica com aprendre a manejar una càmera amb la precisió d'un professional, la il·luminació idònia per a un determinat plànol o perfeccionar els coneixements sobre els últims programes d'edició de moda en vídeo o imatge. Es tracta d'una mica més complex el que he estat trobant allí, en un ambient molt més proper i familiar del que esperava. L'acte-aprenentatge sempre està present en la formació universitària amb molt afany però, en aquesta ocasió, el dia a dia de classes reduïdes amb professionals que es preocupen en l'aprenentatge dels teus coneixements i dels teus avanços, al costat de companys provinents de països tan diferents, li dóna un extra i una riquesa didàctica especial.

En ell he pogut comprovar els secrets de la programació, baix quines estratègies es dissenyen els múltiples formats que actualment s'adapten a la multiplataforma, la manera d'adaptar uns continguts a uns o altres suports, com es crea i com es processa una idea amb vista de portar-la a diferents pantalles. Coses que no podria plasmar en una pàgina. Partim des de la creació d'una idea a la seua evolució i forma final, perquè aquesta siga produïda en un projecte que ens allunya del merament acadèmic i que ens acobla a “la vida real”. És a dir, en definitiva, el més interessant és que cada mòdul serveix per a entendre i portar a la pràctica la realització d'un contingut que puga ser emès. Aqueixa és l'experiència que em transmet aquest màster, i crec que açò és més que aprenentatge.