Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Enginyeria Ambiental Logo del portal

Un rànquing sobre els millors màsters de 2019 posiciona al Màster Interuniversitari en Enginyeria Ambiental de l'ETSE-UV i l'ETSICCP-UPV entre els cinc primers en la categoria de Gestió Ambiental

  • 28 de juny de 2019
Un rànquing sobre els millors màsters de 2019 posiciona al Màster Interuniversitari en Enginyeria Ambiental de l'ETSE-UV  i l'ETSICCP-UPV entre els cinc primers en la categoria de Gestió Ambiental

El Màster Interuniversitari en Enginyeria Ambiental impartit entre l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV) i l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Camins, Canales i Ports de la Universitat Politècnica de València (ETSICCP-UPV) s'ha situat en la quarta posició en la categoria de Gestió Ambiental en el rànquing publicat pel diari El Mundo dels millors màsters de l'any 2019.

Entre els criteris per a la valoració de la titulació en aquesta classificació es troben: el personal docent (prestigi, perfil i categoria), la seua participació en projectes de recerca europeus i nacionals, les publicacions científiques més rellevants o les seues activitats de transferència de tecnologia (desenvolupament d'equips i programari comercialitzable, patents registrades i contractes de transferència amb l'empresa). Així mateix s'han considerat rellevants les activitats d'innovació docent, metodologia pedagògica i atenció tutorial duta a terme pel professorat, així com els mitjans disponibles en els centres que imparteixen el màster (aules, laboratoris, noves tecnologies i altres instal·lacions). També s'ha valorat positivament tant la inclusió de Pràctiques Externes obligatòries en el Pla d'Estudis com els alts índexs d'inserció laboral.

La directora del Màster Interuniversitari en Enginyeria Ambiental, la Dra. Aurora Seco, considera important ressaltar que “els estudis que planteja aquest màster cerquen garantir l'activitat econòmica juntament amb el respecte al medi ambient, amb l'objectiu de millorar el benestar de les societats. Per a açò, en la titulació s’aprèn a abordar aquest repte amb una perspectiva innovadora, aplicant els principis de l'Economia Circular a l'enginyeria i prenent com a referència la contribució d'aquesta disciplina a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. El màster està impartit per experts en l'àmbit de la tecnologia i la gestió ambiental entre els quals s'inclouen no solament investigadors de les universitats, sinó també professionals de l'administració pública i l'empresa, com per exemple l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana, Iberdrola, Depuració d'Aigües del Mediterrani o l'Agència Valenciana de l'Energia. A més, en cada curs es desenvolupen diferents activitats en les quals es convida a altres experts a participar a través de seminaris o conferències, com són les Jornades d'Enginyeria Ambiental. Aquestes activitats permeten complementar la docència acadèmica del títol amb l'enfocament i visió que professionals del sector de l'enginyeria ambiental apliquen en la seua vida laboral”.

D'aquesta manera i gràcies a la seua classificació en aquest rànquing, l'ETSE-UV es posiciona com una de les escoles d'enginyeria de referència en l'àmbit autonòmic i nacional. Enllaç al rànquing ací.