Logo de la Universitat de València Logo Màster en Enginyeria Química Logo del portal

La UV estarà en la 1st International Conference on Bioenergy & Climate Change

  • 27 de maig de 2016
Image de la noticia

Professors del Màster en Enginyeria Química representaran a la UV en la 1st International Conference on Bioenergy & Climate Change els pròxims 6 i 7 de juny en Soria.

Els pròxims dies 6 i 7 de juny se celebrarà la primera edició de la International Conference on Bioenergy & Climate Change. La conferència es centrarà en els últims avanços en el camp de la bioenergia i el canvi climàtic.

Els temes en els quals se centrarà la conferència són:

  • Biogàs i producció de biohidrogen
  • Biomassa com a energia renovable
  • Millores en el biogàs
  • Bioreactors
  • Sistemes d'algues i bacteris
  • Valoració de residus
  • Tecnologies de captura de CO2
  • Petjades de CO2
  • Models matemàtics
  • Estratègies contra el canvi climàtic

L'esdeveniment comptarà amb la presència d'alguns dels professionals, investigadors i administradors més importants del camp. Entre ells, diversos representants de la Universitat de València; més concretament, professors del Màster en Enginyeria Química.

Des de la UV es presentaran dos treballs acadèmics, tots dos dins del camp de l'optimització de processos de producció de biogàs a partir de la depuració emissions de compostos orgànics volàtils a l'atmosfera. Aquests treballs són:

 

  1. ‘A novelty approach in air pollution control: Recycling VOC emissions into bioenergy’. Els autors d'aquest treball, que, a més, són professors del Màster són: Josep Manuel Penya-Roja, F. Javier Álvarez-Forns i Carmen Gabaldón.
  2. ‘Dissolved Methane Recovery from an Anaerobic Effluent Using a PDMS Hollow Fiber Membrane Contactor’. Els autors i professors del Màster que han participat en aquest treball són: Marta Esquerre, Carmen Gabaldón i Vicente Martínez-Soria; qui és, a més, el director del Màster en Enginyeria Química.

A més de la participació en forma de treballs i estudis, Carmen Gabaldón, F. Javier Álvarez-Forns i Vicente Martínez-Soria, també acudiran al congrés com a representants de la ETSE (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria) i de la UV.

Però la Universitat de València no és l'única universitat que estarà representada. El congrés compta amb la presència de nombroses institucions internacionals, procedents de països com Brazil, Itàlia, Mèxic o Països Baixos, per nomenar alguns.

El local que acollirà aquest esdeveniment serà l'Escola d'Enginyeria Agrària de la Universitat de Valladolid, que es troba en la ciutat de Soria. Les conferències i xarrades tindran lloc en la Residència Universitària ‘Ducs de Soria’, que es troba en l'edifici principal de la Fundació Ducs de Soria, que antany va acollir el ‘Convent de la Mercè’.

La conferència està organitzada pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient, la Universitat de Valladolid, la Universitat Manuela Beltrán (Colòmbia) i l'EUIA; amb la col·laboració de la Diputació de Soria, Caixa Rural de Soria, Timac Agro, Félix Beltrán Sanz S.A., i Bionatur.