Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Estudis Hispànics Avançats: Aplicacions i Investigació Logo del portal

El Departament de Filologia Espanyola acull el Congrés Internacional d'Atenuació Lingüística

CIAL

Aquest departament responsable del Màster en Estudis Hispànics Avançats coorganitzarà del 15 al 18 de juny aquest congrés en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València.

27 de de maig de 2016

El «Congrés internacional d'atenuació lingüística: perspectives semàntiques i pragmàtiques» és el resultat de la col·laboració entre aquest departament, el projecte Es.Var.Atenuació (L'atenuació pragmàtica en l'espanyol parlat: la seua variació diafásica i diatópica), el grup de recerca de la UV Val.es.co (València, Español, Col·loquial) i l'Institut Interuniversitari de Llengües Modernes Aplicades (IULMA).

Durant tres dies, més de 100 investigadors de tot el món, experts en atenuació, llenguatge vague i evidencialidad, així com estudiants de la lingüística trobaran en la facultat un lloc de trobada per a debatre i presentar les seues recerques en atenuació des de diferents enfocaments, així com els "múltiples fenòmens associats a l'atenuació lingüística".

Entre els temes que es debatran estan els fenòmens de vaguetat, mecanismes d'aproximació, recursos fònics i prosódicos, variació en l'ús de l'atenuació segons factors diatópicos, diastráticos o diafásicos, resolució de problemes metodològics o fenòmens lingüístics en la interfície d'atenuació i evidencialidad.

Encara que la llengua oficial del congrés és el castellà, també hi haurà ponències en altres idiomes, com la sessió plenària del dimecres 15 amb la professora Claudia Caffi (La mitigazione. Un modello vaig donar analisi integrato), les "Panel Sessions" del dijous 16 (Vaguely Speaking in the Language Classroom), o les múltiples sessions en portuguès del divendres 17.

Seguisquen aquest enllaç per al Programa detallat del Congrés

L'adreça de l'esdeveniment és a càrrec de Marta Albelda i Antonio Briz Gómez, tots dos professors del Màster Universitari en Estudis Hispànics Avançats. També col·laboren alguns professors, Jorge Martí Contreras i Amparo Soler Bonafont, mentre uns altres formen part del Comitè Científic del congrés: Milagros Aleza Izquierdo, Adrián Cabedo Nebot, María Estellés Arguedes, Virginia González García, Antonio Hidalgo Navarro, Salvador Pons Bordería i Julia Sanmartín Sáez.

D'altra banda, antics i actuals estudiants del Màster Universitari en Estudis Hispànics Avançats també presentaran les seues recerques durant el transcurs del congrés, a més de formar part del Comitè Organitzador.

El termini d'inscripció tant per a comunicacions i pòsters com per a assistents que no presenten comunicació seguirà obert fins al 15 de juny amb les tarifes indicades. S'organitzaran també dues activitats opcionals durant la setmana: el sopar del congrés i una visita a l'Albufera.

Tota la informació del congrés està disponible en la pàgina web del projecte És.Var.Atenuació.