Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Estudis Hispànics Avançats: Aplicacions i Investigació Logo del portal

Innovar en ELE: III Congrés Internacional SICELE

Cervantes

L'Institut Cervantes ha anunciat el programa complet per al seu tercer Congrés Internacional d'Español com a Llengua Estrangera, que se celebrarà a Alcalá d'Henares del 16 al 18 de novembre de 2016. El termini d'inscripció ja està obert.

23 de de juny de 2016

Més de catorze milions de persones de totes les edats estudien l'espanyol com a llengua estrangera. 450 milions són tots els hispanoparlants (el quart idioma del món per nombre de parlants). Tant l'oferta com la demanda de docents d'ELA són altes, per la qual cosa és crucial que la formació del professorat i la recerca en la llengua es mantinguen rigorosos i actualitzats.

L'Institut Cervantes, com una de les institucions que van impulsar el SICELE (Sistema Internacional de Certificació de l'Español com a Llengua Estrangera), organitza al costat de la Universitat d'Alcalá la tercera edició del Congrés Internacional SICELE: Recerca i Innovació en ELE. Així, aquest congrés bianual aterrarà en el nostre país per primera vegada, després d'estrenar-se en 2012 a Puerto Rico i celebrar la seua segona edició (2014) a Ciutat de Mèxic.

El congrés porta enguany el títol de "Evaluació i varietats lingüístiques de l'espanyol" i se celebrarà els dies 16, 17 i 18 de novembre.

El programa abordarà tres àrees temàtiques: l'avaluació i certificació del professor d'ELE, les varietats lingüístiques de l'espanyol i el control d'estàndards de qualitat i bones pràctiques en la docència. En un context més general, "es donaran a conèixer els avanços del SICELE i es crearà un espai de debat i anàlisi dedicada a la certificació, avaluació, didàctica, tecnologia i formació de docents d'ELE a Hispanoamèrica".

La programació, publicada el passat 20 de juny (juntament amb l'obertura d'inscripcions), inclou ponències i xarrades de professors i investigadors procedents d'institucions internacionals com la Universitat de Casablanca, la Universitat d'Edimburg, o la Universitat Estatal de Moscou, així com de diversos Instituts Cervantes de tot el món.

El termini d'inscripció al congrés acaba l'11 de novembre. Els estudiants universitaris reben un descompte del 50% sobre la taxa general d'inscripció (125€ abans del 17 d'octubre; 175€ després).

El SICELE va nàixer de la voluntat en l'última dècada d'harmonitzar globalment els criteris requerits per a la certificació del coneixement de l'espanyol com a llengua estrangera, cercant impulsar així l'interès en el seu aprenentatge. La Universitat de València és una institució membre del SICELE a títol individual.

Per a més informació sobre el Congrés Internacional SICELE, poden dirigir-se a la seua pàgina web ací.