En l'assignatura Polítiques d'Endeutament i de Dividend es delimitarà l'objectiu que ha de guiar l'elecció de les decisions de finançament: la maximització del valor total de mercat de tots els títols emesos per l'empresa. S'analitzaran per què l'estructura financera i els beneficis distribuïts varien tant entre empreses i sectors. Es definiran les diferents fonts de risc empresarial: el risc econòmic i el risc financer. També s'explicarà la repercussió que comporta la modificació de l'estructura financera sobre el valor de l'empresa, el risc financer, la rendibilitat exigida pels inversors i el cost mitjà ponderat de capital. En definitiva, es transmetran els avantatges i inconvenients que suposa la presa de decisions financeres, com és la de variar el nivell d'endeutament de l'empresa o la de modificar els dividends repartits, a fi que la política final adoptada sigui conseqüència de sospesar adequadament els diferents efectes que genera: sobre l'estalvi fiscal, l'increment en els costos de les dificultats financeres i l'efecte en els costos d'agència entre accionistes i directius i entre obligacionistes i accionistes.
En l'assignatura Gestió Financera, s'abordarà la gestió de deutors, la política de crèdit i els mètodes de classificació dels clients, així com la gestió de cobraments i impagats. D'altra banda, atenent al circulant de l'empresa, s'abordarà la gestió financera dels inventaris, la gestió i cost de recursos financers a curt termini i la gestió d'instruments financers a llarg termini, com el préstec i l'arrendament financer.
Respecte a l'assignatura Cash Management i Relacions amb Entitats Financeres, s'estudiarà l'organització i funcions del departament de tresoreria. Així mateix, s'abordaran altres aspectes tals com la centralització de la tresoreria i el cash pooling i s'estudiarà el procés de negociació bancaría.
Finalment, l'assignatura Instruments Financers de Suport a les Pymes analitzarà les característiques específiques de la petita i mitja empresa, així com l'anàlisi i comparació de les diferents alternatives de finançament. En particular, es considerarà el paper de les Societats de Garantia Recíproca, el Mercat Alternatiu Borsari com a mecanisme borsari especialitzat en empreses de reduïda capitalització i dimensió. Així mateix, com a alternativa al Mercat Borsari, s'estudiarà el finançament a través d'entitats de Capital de risc (private equity). Per finalitzar, s'analitzarà el suport públic a les pimes mitjançant les línies de finançament del ICO així com altres mitjans de finançament alternatius (préstecs participatius).