Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Fisiologia Logo del portal

Màster en Fisiologia: set coses que has de conèixer abans

Continuar els estudis realitzant un Màster és una opció que cada vegada trien més estudiants. Expliquem què s'ha de cercar en un màster en Fisiologia.

1 de de desembre de 2015

Continuar estudiant un Màster en Fisiologia és una excel·lent opció per a ampliar coneixements en un àrea en particular, on rebrem nocions teòriques i pràctiques i ens podrem centrar en els apartats que més ens interessen. També tindrem l'oportunitat de realitzar pràctiques d'empresa o en laboratoris de recerca que  poden obrir-nos les portes del mercat laboral.

La fisiologia és la ciència que estudia les funcions dels éssers vius multicelulars. És una de les ciències més antigues del món i en els últims dos segles ha patit un avanç vertiginós. Els alumnes interessats a continuar els seus estudis en aquesta àrea han de tenir en compte una sèrie d'aspectes que explicarem a continuació.

  1. Hem d'assegurar-nos que aqueix màster és reconegut per una Universitat i que compta amb un pla d'estudis pautat i actualitzat. També hem d'interessar-nos pels anys que el màster porta impartint-se, per si han canviat les seues assignatures, han actualitzat les seues instal·lacions o els seus docents.
  2. Aquest pla d'estudis ha de comptar amb assignatures pràctiques i teòriques i pràctiques en laboratoris o empreses. Exemples d'aquestes assignatures serien l'estudi de malalties rares, mètodes de tractament de dades, tècniques especials de recerca i aspectes fisiològics, fisiopatológicos i terapèutics. Aquests estudis estan centrats en l'especialització de qui els cursa, al que se li obrin les portes de la recerca científica gràcies a aquests coneixements específics.
  3. Conèixer qui imparteix les classes i que entitats col·laboren en el pla d'estudis. Si el màster compta amb professors de reconegut prestigi en el camp aquests estudis poden resultar molt més beneficiosos i ens poden obrir les portes al món laboral, ja siga pels coneixements obtinguts o per la realització de pràctiques.
  4. Tenir en compte les instal·lacions del màster. El lloc de treball i recerca és importantíssim a l'hora de triar estudiar un màster determinat ja que comptar amb unes instal·lacions modernes des del punt de vista tecnològic poden ser un plus per al nostre futur.
  5. Assistència tutorial: és vital que els teus dubtes siguen escoltats i que tingues el suport dels professors durant l'any que realitzes el Màster. Tenir accés a una bona assistència tutorial pot servir-te de gran ajuda i sens dubte farà que els teus estudis siguen molt més senzills.
  6. Col·laboració del pla d'estudis amb Congressos relacionats. Que dins de les assignatures es fomente l'assistència a Congressos especialitzats és una genial forma d'especialitzar-te i conèixer els aspectes més pràctics del tema. Per exemple, en el màster de fisiologia s'ha de fomentar l'assistència a Congressos (del cor, de fisiopatologies, de fisiologia humana, etc.) perquè els alumnes completen els seus coneixements.
  7. Possibilitat de continuar amb un Doctorat. Si el pla d'estudis del màster està encaminat a continuar amb la recerca docent pots continuar formant-te a través d'un Doctorat en Fisiologia, una vía que no has de descartar.

Aquestes set pautes són imprescindibles a l'hora de decantar-te per un Màster o un altre. Coneixent ben aquests aspectes pots triar la formació que més et convé, ja que un mateix Màster pot ser molt diferent en impartir-se en diferents Universitats. El Màster ha de ser el període d'especialització i poder conèixer els aspectes bàsics abans de sumar-te a ell i conèixer les opcions de futur que t'aportarà són decisius a l'hora de fer el pas de continuar amb els teus estudis.

El Màster Universitari en Filologia de la Universitat de València compta amb tots aquests aspectes i pots trobar més informació ací.

Etiquetes Máster , Fisiología , UV
Publicat per: Inés Luján