uvujimaster Logo del portal

PROJECTE EDUCATIU: TRES DISCURSOS SOBRE THE SKY OVER NINE COLUMNS

  • 20 de juny de 2017
Image de la noticia

Alumnes i alumnes de quart curs del Grau en Història de l'Art de la Universitat de València han dut a terme l'elaboració del blog "Projecte Heinz Mack. The Sky Over Nine Columns".

El blog forma part d'un projecte educatiu més ampli, "The Sky Over Nine Colums", que gira entorn a l'obra del pintor alemany, Heinz Mack, i ha estat organitzat pel Museu de les Ciències Príncep Felip a la Ciutat de les Arts i de les Ciències de València.

Laura Gómez, Victoria Herrera, Jara López, Odeta Miruna, Nohemi Serrano i Victor Teruel són les alumnes que han estat investigant sobre l'obra de Heinz Mack,  "Nine Colums", recentment exposada a la Ciutat de les Arts i de les Ciències de València.

 

L'objectiu del projecte consisteix a emprar una estratègia conjunta per a elaborar un projecte educatiu adaptat a diferents nivells, associat a l'exposició "The Sky over Nine Columns" de l'artista alemany Heinz Mack (1931, Lollar, Hesse). Aquesta va ser inaugurada el 24 de juny de 2016 i la peça va remandre en el Llac Sud del Hemisfèric fins al 6 de novembre.

 

La metodologia d'esnsenyament/aprentatge triada es denomina "Project Based Learning o Aprentatge Basat en Projectes", a més d'anar acompanyat pel sistema d'educació multidisciplinària STEAM (Science, Technology, Engineering, Art and Maths). El plantejament de la investigació parteix del coordinador global del projecte i responsable de didàctica del dept. de Divulgació del citat museu, José Antonio Gordillo Martorell, i consteix en:

  • Establir una interacció amb la metodologia científica.
  • Abordar l'obra d'art com a exploració i com a investigació.
  • Concebre la figura de l'artista com a investigador i no sols com a representador de la realitat.