Logo de la Universitat de València Logo Màster en Investigació, Tractament i Patologies Associades en Drogodependències Logo del portal

Image de la noticia

Don Vicent Andrés Martínez és psicòleg i director del centre Projecte Home de València.

En la seva intervenció ens va informar de les característiques de l'organització Fundació Arquebisbe Miguel Roca i que coneixem com Projecti Home. És una organització que es desenvolupa en el denominat tercer sector. El concepte de tercer sector s'utilitza per designar als organismes sense ànim de lucre i que el seu objectiu és la transformació social, es preocupen pel benestar dels quals estan pitjor i no busca el benefici econòmic. Arrenca des de l'interès social per ajudar i alleujar a l'altre. Es nodreix del voluntariat.

Projecto home és per tant una organització del tercer sector, de les moltes que existeixen en la Comunitat València dedicades a treballar en la lluita contra l'addicció. S'haurien de caracteritzar per la cooperació i no per la competició.

Amb la inclusió de l'àrea de les drogodependències en l'àmbit de la sanitat s'han desenvolupat serveis socials específics com la Unitats de Conductes Addictives i molts d'aquests serveis estan gestionats per organitzacions del tercer sector. Projecto home compta amb centres de dia i comunitats terapèutiques. Al territori nacional compta amb 27 centres, en els quals tracta anualment en comunitat a més de 16.000 persones i en prevenció a més de 65.000.

Periòdicament ofereixen la possibilitat de realitzar pràctiques extracurriculars i curriculars amb estudiants de diferents graus i màsters.

Llista d'enllaços: