Logo de la Universitat de València Logo Màster en Investigació, Tractament i Patologies Associades en Drogodependències Logo del portal

Image de la noticia

Programa

La Doctora Pilar Tejero és professora Titular del Departament de Psicologia Bàsica. Universitat de València.

 En la seua conferència va presentar les intervencions que s'estan realitzant per a avaluar aspectes rellevants dins de l'addicció, tant a substàncies d'abús com en el joc patològic. Va plantejar la importància d'avaluar el processament implícit i explícit que l'addicte realitza, des de la perspectiva del model de processament dual de l'addicció. Va assenyalar que la importància i la dificultat de l'avaluació de l'activitat implícita, que ve donada precisament perquè és un contingut no accessible mitjançant la introspecció, no hi ha un control voluntari sobre açò, però aquest processament pot disparar-se tant per determinats estímuls interns com a externs que afecten al subjecte.

L'enginy ha consistit a desenvolupar mètodes indirectes per a l'avaluació del contingut implícit i fer inferències que informen d'aspectes com el biaix atencional, el control inhibitori o l'avaluació positiu que l'addicte realitza de la conducta addictiva. Utilitzant aquesta metodologia s'ha constatat la presència de diferències entre consumidors de drogues i persones amb alteració de conducta en el joc en el processament implícit, la qual cosa possibilita el desenvolupament de tècniques de reentrenamiento que possibiliten una millorança en el tractament dels trastorns per ús de substàncies i joc patològic.

Llista d'enllaços: