Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Universitat de València

Objectius del màster

L'objectiu principal del Màster Universitari en Prevenció de Riscos Laborals (MUPRL) de la Universitat de València és capacitar a l'estudiant per a actuar com a Tècnic Superior en Prevenció de Riscos Laborals i poder desenvolupar les funcions necessàries per a la prevenció de riscos laborals en les empreses en les tres especialitats marcades per la normativa (Seguretat en el Treball, Higiene Industrial i Ergonomia i Psicosociologia Aplicada).

A més dels coneixements tècnics, resulta evident que els futurs professionals en matèria de prevenció de riscos laborals requereixen tot un seguit de competències bàsiques para la consecució de les quals la millor garantia és la formació universitària de postgrau. La integració de coneixements, la formulació de judicis a partir de la informació disponible, la capacitat de comunicació i les habilitats d'aprenentatge autònom i continuat són exemples d'açò. Addicionalment, una formació de qualitat en aquest àmbit exigeix també la realització de pràctiques externes tutelades i de qualitat en centres de l'àmbit de l'especialització, iniciant als alumnes en l'exercici professional en el context real de la prevenció de riscos laborals. De la mateixa manera, els alumnes han de tenir la possibilitat d'adquirir habilitats i coneixements en el camp de la investigació, una formació que cada vegada resulta més necessària per a mantenir les capacitats que requereix necessàries l'exercici professional en un entorn com el de la salut i seguretat en el treball, contínuament en canvi i en el qual encara existeixen moltes incerteses respecte a les relaciones salut i treball, l'efectivitat de les intervencions o l'adequació de les estratègies i accions preventives als diferents àmbits i col·lectius afectats, per citar alguns exemples.

El Màster Universitari en Prevenció de Riscos Laborals (MUPRL) de la Universitat de València proporciona a l'estudiant la formació necessària per a l'exercici professional en aquest àmbit a través de les matèries obligatòries, de les pràctiques externes tutelades en empreses i de l'elaboració i defensa d'un treball final (Treball Fi de Màster), tot açò amb l'objectiu que el futur titulat adquirisca els coneixements, experiència i habilitats necessaris per a actuar de forma rigorosa i competent en l'àmbit de la salut i seguretat en el treball.

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies